8
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Vahşi cinayete 2 kez müebbet

Edirne'de anne ve oğlunun boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Yıldırım Karagöz'e 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.


Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Yıldırım Karagöz, müşteki Mehmet Emin Kılıç, avukatlar Hasan Tahsin Kaya, Cahit Karadaş ve Gürhan Koç katıldı.

Tutuklu sanık Karagöz, Ayşe Ateşoğlu ve oğlu Mustafa Hamza Ateşoğlu'nun öldürülmesi olayına katılmadığını, yağma suçunu işlemediğini savunarak, suçsuz olduğunu söyledi.

Müşteki Kılıç'ın avukatları Hasan Tahsin Kaya ve Cahit Karadaş, müvekkili Kılıç'ın eşi Ayşe ve oğlu Mustafa Hamza Ateşoğlu'nun Karagöz tarafından ”canavarca” katledildiğini ifade ederek, sanık Karagöz'ün cezalandırılmasını talep ettiler.

Mahkeme heyeti, sanık Karagöz'e Ayşe ve oğlu Mustafa Hamza Ateşoğlu'nu öldürmekten 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini kararlaştırdı.

Sanık Karagöz'e ayrıca, silahla ve konutta yağma suçunu işlediği gerekçesiyle 15 yıl hapis, gündüz konut dokunulmazlığını ihlalden de 2 yıl hapis cezası verildi.

Fatih Mahallesinde, 26 Mayıs 2006 tarihinde, Ayşe Ateşoğlu ve oğlu Mustafa Hamza Ateşoğlu boğazları kesilerek öldürülmüş halde bulunmuş, sanık Yıldırım Karagöz 2006 yılının Eylül ayında yakalanmıştı.
a.a
Yayın Tarihi : 6 Mart 2007 Salı 14:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?