4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Vali Büyük: İddiaları inceliyoruz

EDİRNE VALİSİ MUSTAFA BÜYÜK EYLEMLERİ DEĞERLENDİRDİ

Edirne Valisi Mustafa Büyük, kentte yasadışı sol bir örgütün eylem yapmak istemesiyle başlayan gerginlik ve çıkan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Büyük, başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere İstanbul ve Kırklareli valiliklerinin kendilerine çok büyük yardımları olduğunu belirterek, bazı olumsuz olayların yaşanmasına rağmen ortada herhangi bir güvenlik zafiyeti yaşanmadığını ifade etti.

Edirne Valiliği'nde İl Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı ve İl Jandarma Komutanı Hüseyin Akman ile birlikte basının karşısına çıkan Vali Mustafa Büyük, yaşanan olayları değerlendirdi. Vali Büyük, Edirne'de yaşanan olaylarda başta İçişleri Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve Kırklareli Valiliği'nin kendilerine büyük destekleri olduğunu söyledi. Yaşanan olaylarla ilgili her türlü inceleme ve değerlendirmeye devam edileceğini belirten Büyük, "Suç ve suçluya müsamaha mümkün değil. Bu olaylar zinciri içerisinde her aşamada ilgililer müdahale etmiştir. Hem yasadışı gösteri yapanlarla ilgili hem de bunlara müdahale edenlerle ilgili işlemler yapılmıştır. Mutlaka tutuklanmayla sonuçlanması gerekmez. Haklarında hazırlanan dosyalar yargı organlarına aktarıldı. Bizim çağdaş bir dünyada ilkel bir düşünceyle doğrudan cezalandırma, halkın müdahalesi gibi bir şeyi doğru görmemiz mümkün değildir. Kişiler haklarını sonuna kadar kullanacakladır. Bizim bu olaylarda turnikelerde tutup içeriye almamamızın sebebi de kamu güvenliği açısından istisnai olarak uygulanan bir tedbirdi" dedi.

Vali Büyük, Edirne'de şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da basın açıklamaları yapılacağını, basın açıklamaları için izin gerekmediğini söyledi.

Bu tür konularda basın mensuplarına da önemli görevler düştüğünü belirten Vali Büyük, "Hiçbir suç örgütünü diğerlerinden ayrı kefeye koyamayız. Suç işleyen herkes için gerekli işlemler yapılır. Halkın buna müdahale hakkı yoktur. Vatandaşlarımızı bu konuda sağduyuya davet ediyorum. Edirne için gelecek daha güzel olur. Edirne'de herkesin konuya iyi niyetli yaklaştığını ama iyi niyetin sonuca aynı oranda yansımadığını gördük. Hukuk çerçevesinde hareket etmesi gerekir. Bu noktadan sonra kamuoyunda yer alan her türlü iddia araştırılıyor. Toplumsal olaylarda göremediğiniz alanlarda başka şeyler olabilir. Üzüldüğüm nokta yanlış ifadelerle yanlış iddialar ortaya atılıyor. Her türlü iddiayı inceliyoruz. Güvenlik alanında her konuyu kamuoyuyla paylaşma şansımız yok. Ama her şeyin değerlendirildiğini her kademede bunun yapıldığını belirtmek istiyorum. Olayların artışı da sosyolojik olarak değerlendirilecek. Tutuklanan 5 kişi İstanbul'a sevk edildi. Sivil toplum örgütleriyle de benzer bir toplantı yapmak istiyorum" diye konuştu.

Vali Büyük, grubun Edirne'ye kamu güvenliği açısından sokulmadığının altını çizerek, "Huzur bozucu hareketin Edirne'ye zarar vereceğini herkesin bilmesi gerekir. Güvenlik zafiyeti o kentin geleceğine olumsuz etki yapar" açıklamasında bulundu.

EDİRNE VALİSİ MUSTAFA BÜYÜK EYLEMLERİ DEĞERLENDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 13:47:02
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 15:37:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?