1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Vali'den komşulara eksik bilgi tepkisi

Edirne Valisi Nusret Miroğlu Meriç, Tunca ve Arda nehirlerindeki taşkın nedeniyle Bulgaristan ve Yunanistan makamlarının verdiği bilgilerin eksik olduğunu söyledi. Taşkının yer yer sürdüğünü ifade eden Vali Miroğlu, "Su bırakılacağını biliyorduk ama ne kadar su bırakacaklarını ne Yunanistan, ne Bulgaristan makamları sağlıklı olarak bize bildiremedi" dedi.

Taşkınlarla ilgili olarak bilgi veren Edirne Valisi Nusret Miroğlu, nehirlerdeki su seviyesinin düşmeye devam ettiğini söyledi. Vali Miroğlu, "Bu gün itibariyle nehirlerimizdeki suyun seviyesi şu anda 720 metreküp/saniye seviyesinde. Daha önce bin 144 metreküp/saniyeydi. Bu sular İpsala ve Enec ilçelerimize yeni ulaşmaktadır. Oralara gitmesi 720 saat falan sürüyor.

Buralarda bir yükselme olacak ama yerleşim birimlerimizde bir risk görülmüyor. Hasar tespit çalışmalarına başladık. Bosnaköy’de 26 büyükbaş hayvanımız telef oldu. Nehir kenarlarındaki setlerimizde ciddi yarılmalar var, karaağaçta taşmalar olmuştu, yollarımızda hasar var" dedi.
Sarayiçi mevkiinde Tunca’nın taşması nedeniyle sular altında kalan binalar ve yollar olduğunu ifade eden Miroğlu, "Şu an tek kapalı yolumuz Sarayiçi bağlantı yolumuz. Yunanistan’a giden tren seferlerimiz 2 gündür yapılamıyor. En azından can kaybı olmadan bu taşkını atlatmış bulunuyoruz. Yunanistan ve Bulgaristan makamlarından tam sağlıklı bilgi gelmedi. O gün ben zaten Bulgaristan’daydım. Yoğun bir yağmur yağışı vardı, hatta orada bazı taşkınlar vardı. Bize gelen bilgi eksikti, ne kadar su bırakıldığını tam sağlıklı olarak bize bildiremediler. Göz kararı şu kadar su var dediler, ölçüm yapıp söyleyemediler" diye konuştu.

Taşkın nedeniyle Meriç Nehri’ndeki su seviyesi hızla düşmeye devam ederken, Tunca Nehri’nde taşkın zaman zaman devam ediyor. Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı, Balkan şehitliği ile Kanuni ve Yalnız göz köprüleri hala sular altında bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 16:29:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?