3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Validen sınır kapısında inceleme

Göreve iki hafta önce başlayan Vali Mustafa Büyük, ilçe ve köyleri tanıyıp sorunları yerinde görmek için ziyaretlerini sürdürüyor. Vali Büyük, Lalapaşa ilçesi gezisi sırasında Hamzabeyli Sınır Kapısı'na da giderek gurbetçi sezonu öncesi incelemelerde bulundu. 

Süloğlu ilçesinde kurulan Organize Sanayi Bölgesini de inceleyen Vali Büyük, Müdür Fuat Yapalak`tan imar çalışmaları hakkında bilgi alarak genel müdürlük olarak kullanılacak binayı gezdi. Ardından Domurcalı`ya geçen Büyük, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan Köy Konağı'nda köylülerle sohbet etti. Edirne`nin hiçbir zaman sanayi şehri olmayacağını belirten Büyük, "Edirne, tarih-kültür şehri olarak kalacak, ancak sanayi de gelişmeli" dedi. 

Vali Büyük, Lalapaşa Kaymakamı Gürbüz Saltaş ile Belediye Başkanı Ali Osman Uzman'ı da ziyaret edip ilçenin sıkıntılarını dinledikten sonra revizyonu süren Hamzabeyli Sınır Kapısı'na geçti. Büyük burada, Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy, İl Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Çetin ve beraberindekilerle birlikte incelemelerde bulundu. Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Mehmet Hatipoğlu, inşaatı yürüten Türkiye Odalar ve Borsalar Müşaviri Faruk Yağ ve Hamzabeyli Gümrük Müdürü Ahmet Kök'ten inşaat hakkında bilgi alan Büyük, "Giriş-çıkışlar yoğunlaşmadan, çalışmalar bir an önce bitirilmeli. Kimseyi mağdur etmemeliyiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 16:42:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?