2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Valiler Edirne'de buluştu

Vilayetler Hizmet Birliği Başkanlığı Encümen ve Vilayetler Turizm ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu`nun Ağustos ayı toplantısı Edirne`de gerçekleştirildi.

Birlik Başkanı ve Ankara Valisi Kemal Önal ile encümen üyeleri İzmir Valisi Cahit Kıraç, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Erzurum Valisi Sami Bulut`un katıldığı toplantıda birliğin gündemindeki konular görüşüldü.

Vilayetler Hizmet Birliği olarak 81 ilde anaokulu yaptırmak için çalışmalara başladıklarını belirten Birlik Başkanı ve Ankara Valisi Kemal Önal, "Edirne`de yapılması planlanan anaokulu, Havsa`da inşa edilecek. Arazi ve proje çalışmaları tamamlanan anaokulu için ihale aşamasına gelindi" dedi.

Çalışmalarını 81 İl Özel İdaresi`nin katılımıyla 25 yıldır sürdüren Vilayetler Hizmet Birliği Başkanlığı`nın Ağustos Ayı toplantısı encümen üyesi valilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Kapıkule Gümrük Kapısı`nda yapılacak toplantı öncesi Edirne Valisi Mustafa Büyük`ü makamında ziyaret eden Birlik Başkanı ve Ankara Valisi Kemal Önal ile encümen üyeleri İzmir Valisi Cahit Kıraç, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Erzurum Valisi Sami Bulut ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Vilayetler Hizmet Birliği`nin Ağustos ayı toplantısını Edirne`de yapmaya karar verdiklerini belirten Birlik Başkanı ve Ankara Valisi Kemal Önal, toplantıda Edirne`yle ilgili konuların da görüşüleceğini söyledi. Toplantıda mahalli idareler konusunda çıkacak kanun, yönetmelik ve yazılı mevzuatla ilgili konulara da yer verileceğini ifade eden Önal, "Dört yıl önce aldığımız kararla 81 ilde 200 öğrenci kapasiteli kız yurdu yaptık. Edirne`deki yurt Keşan ilçesine yapıldı. Bu yıl da her ilde bir anaokulu yapma projemizi hayata geçiriyoruz. Havsa`da inşa edilecek anaokulunun arazi ve proje çalışmaları tamamlanarak ihale aşamasına gelindi" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2009 Pazartesi 20:09:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?