1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Valilik uyardı, vatandaş panikte

Edirne’de geçtiğimiz günlerde yaşanan ve bir çok alanın sular altında kaldığı, 26 büyükbaş hayvanın telef olduğu taşkının ardından, nehirlerdeki su seviyesinin tekrar yükselmeye başlaması vatandaşlar arasında paniğe neden oldu.

Bulgaristan ve Yunanistan’daki yağışların ardından, baraj kapaklarının açılmasıyla Meriç Tunca ve Arda Nehirleri’nde su seviyesi tekrar yükselmeye başladı.

Edirne Valiliği, Meriç ve Tunca Nehirleri’nde tekrar suların yükselmeye başlamasıyla taşkın alanlarındaki vatandaşları uyararak bölgeyi boşaltmaları konusunda uyardı.

Kriz merkezi tekrar toplanarak, olabilecek taşkın nedeniyle kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Sivil Savunma, Garnizon Komutanlığı, Belediye, Jandarma, Emniyet, DSİ ve Köy Hizmetleri ekipleri hazır olarak bekletiliyor.

Jandarmanın uyarısı üzerine Bosnaköy’de ahırları bulunan vatandaşlar, hayvanlarını traktörlere yükleyerek daha güvenli bölgelere taşımaya başladı. Edirne Valiliği nehirlerde yapılan ölçümlerde 08.00’de 643 Metreküp/sn, saat 13.00’da yapılan ölçümlerde 798 metreküp/sn’ye yükseldiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2005 Perşembe 17:52:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?