8
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Vatandaşlar geceyi ayakta geçirdi

Bulgaristan'ın baraj kapaklarını açması ve şiddetli sağanak yağışlar nedeniyle bir kısmı sular altında kalan Edirne'nin Karaağaç Mahallesi'nde vatandaşlar taşkın ihtimaline karşın geceyi uykusuz geçirdi. 

Nehirlerdeki su seviyesinin artmasının ardından sel tehlikesi ile karşı karşıya kalan Karaağaç Mahallesi'nde vatandaşlar geceyi korku içinde geçirdi. Bulgaristan'daki barajlardan salınan suların gece saatlerinde Edirne'ye ulaşması beklendiği haberi ile evlerindeki eşyaları toplayan vatandaşlar, olası bir taşkına karşı kendi önlemlerini aldı. Gece yarısından sonra suların kendi evlerine gelmesinden endişe eden 44 yaşındaki Mustafa Yalçın, korkudan sabaha kadar uyuyamadığını söyledi. 

Tüm odalardaki eşyalarını altlarına destek yaparak yükseğe çıkardığını anlatan Mustafa Yalçın, "Akşam su geleceğinden dolayı geceyi çok tedirgin geçirdik. Sular altında kalmasın diye eşyalarımızı topladık. Zaten uyku uyuyamadık. Geçtiğimiz senelerde de evimizi su basmıştı çok tedirgin olduk, sürekli beklemedeydik. Gece su gelmediği için şimdilik tehlike yok rahatız. Yapılan seddelerden dolayı sular altında kalmadık. Eğer seddeler olmasa zarar görecektik" diye konuştu. 

Sabah saatlerinde işlerine gitmek isteyen vatandaşlar ise askeri kamyonlar ile şehir merkezine taşındı. Bazı kısımları sular altında olan tarihi Meriç ve Tunca üzerine kurulan asma köprülerden geçen vatandaşlar şehir merkezine ulaştı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 14:51:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?