4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Viyana'dan Edirne'ye yürüdü

DOSTLUK İÇİN VİYANA'DAN EDİRNE'YE YÜRÜDÜ

Avusturya ile Türkiye arasında dostluk köprüsü kurmak amacıyla 17 Nisan'da Viyana'dan yola çıkan Erdoğan Okşak'ın iki ay süren yolculuğu, Kapıkule Gümrük Kapısı'nda sona erdi.

Ailesinin yıllar önce Adapazarı'ndan Avusturya'nın başkenti Viyana'ya göç etmesi sonrası bu kentte dünyaya gelen 37 yaşındaki Erdoğan Okşak, Avusturya ile Türkiye arasında dostluk köprüsü kurmak ve iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirmek amacıyla 17 Nisan'da başladığı yolculuğunu 60 günde tamamladı. Bugün Kapıkule Gümrük Kapısı'na giriş yapan Erdoğan Okşak'ı, Edirne Valiliği'nden bir ekip karşıladı. 60 günde 1318 kilometre yol yürüyen Okşak, bu süre zarfında altı kilo verdiğini söyledi.

Viyana Belediyesi'nde çalışan Okşak, Türkiye'ye girer girmez ilk olarak Edirne Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Gökhan Sözer ile görüşen Okşak, 60 günlük seyahati sırasında Macaristan, Sırbistan ve Bulgaristan'dan geçtiğini ifade ederek, dünya barışına dikkat çekmek için bu yola çıktığını ve savaşların olmasını istemediğini söyledi. Okşak, 60 günlük parkurda 1318 kilometre yol yürüdüğünü, 150 bin kalori yaktığını ve bunun da 6 kiloya tekabül ettiğini kaydederek, 74 kilodan 68 kiloya düştüğünü söyledi.

Vali Gökhan Sözer de, Viyana'nın 500 yıl önce Türklerin batıdaki son toprağı olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: "Arkadaşımız iki ülke ilişkilerinin daha iyiye gitmesi için böyle güzel bir yola çıkmış. Kendisini tebrik ediyoruz. Umuyorum O'nun bu maceralı yolculuğu, Türkiye'nin AB ülkeleriyle kuracağı dostluğa katkı sağlar."

Vali Sözer daha sonra Erdoğan Okşak'a çiçek verdi.

DOSTLUK İÇİN VİYANA'DAN EDİRNE'YE YÜRÜDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2011 Çarşamba 15:33:02
Güncelleme :17 Haziran 2011 Cuma 18:52:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?