3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Weilburg koşusu sürüyor

Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Weilburg ilçesinden 18 Eylül'de yola çıkan bir grup koşucu, Edirne'nin Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.
Weilburg Belediyesi ile Kızılcahamam Belediyesi'nin kardeş şehir işbirliği çerçevesinde Weilburg'den 18 Eylül'de, ''Dostluk ve Kardeşlik Koşusu'' kapsamında koşmaya başlayan Alman vatandaşlar, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye ellerinde Türk, Almanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği bayrağıyla giriş yaptılar. 

Weilburg Belediyesi Meclis Üyesi ve Avrupa Birliği Parlamentosu Milletvekili adayı Mustafa Yüce, grup adına yaptığı açıklamada, ''Dostluk ve Kardeşlik Koşusu''na Weilburg'dan 18 Eylül'de 300 kişiyle başlattıklarını ve Türkiye'ye giriş yaktıklarında bu sayının 30'a düştüğünü ifade etti. Weilburg'dan yola çıkan grubun ellerinde bayraklarla ülkeleri geçerek Türkiye'ye ulaştığını, koşuyla Almanya ve Türkiye arasındaki dostluğu pekiştirmek istediklerini ifade eden Yüce, ''Bu sayede Kızılcahamam'ı Almanya'da, Weilburg'u da Türkiye'de daha iyi tanıtacağımıza inanıyoruz'' dedi.
Yüce, Weilburg'dan başlayarak Kızılcahamam'a kadar olan 2877 kilometrelik etabı 15 Ekim'de Kızılcahamam'a ulaşarak tamamlayacaklarını bildirdi.
Weilburg Belediyesi Asbaşkanı Bruno Götz ise geçtikleri ülkelerde çok iyi karşılandıklarını ve bu sayede Weilburg ile Kızılcahamam arasındaki dostluğun daha da kuvvetleneceğini söyledi.
Geceyi Edirne'de geçirecek olan grup, yarın Kızılcahamam'a doğru, ''Dostluk ve Kardeşlik Koşusu''nu sürdürecek.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 12:04:10
Güncelleme :8 Ekim 2008 Çarşamba 12:08:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?