3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Yağ fabrikasında patlama!

Edirne-Havsa Karayolu 29. kilometrede bulunan bir yağ fabrikasında egzan gazının patlaması sonucu çıkan yangında 4'ü ağır 7 işçi yaralandı. Yaralılar gelen ambulanslarla Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Yangın, itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu söndürüldü.

Edirne'de geçen yıl da yanan Sezerler Yağ Fabrikası'nın ekstraksiyon bölümünde dün saat 23.45 sıralarında patlama meydana geldi. Egzan gazının sıkışması sonucu meydana gelen patlama sonra çıkan yangında Savaş Mizsa, Recep Gülmez, İsmail Gök, Bahattin Çakar, Serkan Dövünce, Erdoğan Demir ve Caner Sünnetçi isimli işçiler yaralandı. Fabrikada bulunan diğer işçilerin haber vermesiyle gelen sağlık ekipleri yaralıları ambulanslarla Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırdı.

İtfaiye ekipleri alevlere müdahale ederken, fabrikanın girişinde güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri ise olası bir patlamaya karşı içeriye görevliler haricinde kimseyi yaklaştırmadı. Yangın yaklaşık 1 saat süren çalışmaların ardından söndürüldü.

Hastanede tedavi altınan alınan ve vücutlarında ileri derecede yanıklar oluşan 4 işçinin durumunun ağır olduğu, diğer 3 işçinin ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

 

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2009 Pazar 09:29:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?