2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Yaparkende utansanız!

İstanbul'dan kiraladıkları otomobil ile Trakya'da hırsızlık yapan aynı aileden 2 kişi Edirne ve Tekirdağ'da yakalanarak cezaevine konuldu.

Alınan bilgilere göre, İstanbul'dan kiraladıkları bir otomobil ile Edirne'ye giden E.B (25), C.D (23), E.Ç, (28) ve D.G.Ç, (32) gece saatlerinde hırsızlık için bir eve girerken polis tarafından fark edildi. Gözaltına alınan zanlılardan E.B, çıkarıldığı Edirne Adliyesi'nde hırsızlığa teşebbüs suçundan tutuklandı, diğer zanlılar ise serbest bırakıldı. Hırsızlıktan onlarca sabıkası olan zanlıların aynı araçla Tekirdağ'a geldikleri belirlendi. MOBESE kayıtlarını inceleyen Tekirdağ polisi, aynı zanlıların
Tekirdağ'da bazı ev ve işlerine girerek hırsızlık yaptığını tespit etti.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü, serbest kalan zanlıları Edirne'de gözaltına alarak Tekirdağ'a getirdi. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan zanlılardan C.D ve D.G.Ç, iki evden hırsızlık yaptıklarını itiraf etti. Evden çaldıkları altınları İstanbul'da bazı kuyumculara sattıklarını anlatan zanlılar daha sonra Tekirdağ Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık tarafından ifadeleri alınan C.D, E.Ç ve D.G.Ç tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemede hırsızlık olaylarını üzerine alan C.D tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevine konuldu, diğer zanlılar ise serbest bırakıldı.

Emniyet yetkilileri özellikle Tekirdağ'ın İstanbul'a yakınlığı nedeniyle dışarıdan çok sayıda kişinin hırsızlık amacıyla Tekirdağ'a geldiğini söyledi. Yaz aylarında bu tip hırsızlık olaylarının artış gösterdiğini belirten emniyet yetkilileri, vatandaşların hırsızlık konusunda dikkatli olmasını istedi. Şehir içerisinde şüpheli görülen kişi yada araçların hemen 155 Polis İmdat telefonuna bildirilmesini isteyen yetkililer, bu tip olayların ancak duyarlı vatandaşların yardımı ile çözülebileceğini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 11:40:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?