1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Yardım alamayanlar hükümete isyan etti

Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, yoksul vatandaşlara Kurban Bayramı öncesi 50 YTL ve 2’şer kilo şeker dağıtıldı. Yardımı alanlar evlerinin yolunu tutarken, alamayanlar tepki gösterdi.

Yardımdan faydalanamayan vatandaşlar, "Devlet bize yardım yapmıyor, gel de şimdi hırsızlık yapma" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu’ndan gönderilen 290 bin 900 YTL’nin, Edirne merkez ve ilçelerde muhtaç durumdaki kişilere dağıtımına başlandı.

Dağıtım sırasında görevliler ile yardım almaya gelenler arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. 2’şer kilo toz şeker ve 50 YTL yardımı almak için saatlerce beklemek zorunda kalan yardıma muhtaç vatandaşlar, çevreden topladıkları kartonları yakarak ısınmaya çalıştı.

Vakıftan para yardımı yapılmayan yeşil kart sahipleri vakıf yöneticilerini suçladı. Para dağıtımı yapan vakıf çalışanlarının yardım paralarını yediklerini iddia eden bazı kişiler yardımların adil dağıtılmadığından şikayet etti. Yaşanan izdihamda 2 kilo toz şeker ile 50 YTL yardım parasını almaya başaranlar ise, koşarak evin yolunu tuttu. Anneleriyle yardım almaya gelen küçük çocuklar ise, çıplak ayaklarla dondurucu soğuğa aldırmadan kenarda sıranın kendilerine gelmesini bekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2005 Çarşamba 16:14:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?