4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Yazıcı kaçakçıların yöntemlerine şaşırdı

DEVLET BAKANI YAZICI KAPIKULE'DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak için geldiği Edirne' de ilk olarak Kapıkule Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu. Yazıcı burada X-Ray tarama cihazının tanıtımının yapıldığı sırada kaçakçıların izlediği ilginç yöntemleri görünce çok şaşırdı.

Bakan Yazıcı, yurtdışı çıkış harçları için yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

Edirne Valisi Gökhan Sözer, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Yazıcı, Kapıkule Sınır Kapısı'nda, kaçakçılıkla mücadele için oluşturulan risk analiz merkezlerinde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Kapıkule Sınır Kapısı'nın, Avrupa'nın en modern sınır kapısı olduğunu kaydeden Bakan Yazıcı, ancak hafta sonları çıkışlarda yoğunluk yaşandığını, bununla ilgili kendisine de duyumlar ulaştığını söyledi.

Hayati Yazıcı, "Burada teknolojik araç gereçlerin devreye sokulmasıyla gerek küçük araç geçişi, gerek büyük araçların geçişi ve gerekse insanların geçişi sırasında X-Ray cihazında şüpheli durumlara rastlanırsa arkadaşlarımız değerlendiriyor. Araçlar araba hangarına alınıp arama yapılıyor. Eşyalar ve bagajlarla alakalı bir durum varsa şahıslara açtırmak suretiyle kontrol yapılarak gayet güzel bir hizmet sunuluyor. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

Tarih boyunca ülkelerin gümrük kapılarında kaçakçılığın olduğunu belirten Yazıcı, "Kaçakçılığın önlenmesi için arkadaşlarımız teknolojinin imkanlarını kullanarak çalışmalarını yapıyor. Buna tevessül eden insanları yakalıyor ve adli makamlara sevk ediyor. Kaçakçıların kullandıkları yöntemler çok şaşırtıcı. Ben onları özellikle görüntülemenizi istedim. Aslında mümkün olsa da vatandaşları bilgilendirmek için duyurabilsek. Ben iki hafta önce bakanlığın bütçe görüşmelerinde sunum yaparken kaçakçılık

örneklerini fotoğraflarla milletvekillerine dağıttım. Takma ayağı içerisine uyuşturucu koymuş, TIR'ın lastikleri arasına kaçak insan yerleştirmişler. Kaçakçılığın her türlüsü kötüdür. Et kaçakçılığı da öyledir. Son zamanlarda et fiyatları konusunda yaşanan spekülasyon, kaçakçıların ürün tercihlerini farklılaştırıyor. Kaçakçılığın önlenmesi konusunda ekonomik cezalar caydırıcı olmuyorsa caydırıcı yasal önlemlerin alınması gerekir" diye konuştu.

Yurtdışı çıkış harçlarına yeni bir düzenleme getirebileceklerini belirten BakanYazıcı, şunları söyledi:

"Bana göre yurt dışına çıkış pulu uygulaması kaldırılmalı. İnsanlar hava yolu bileti alırken bu bedeli ödesinler. Bileti çıkış için nasıl olsa kullanacak. Çıkış pulu için tekrar uğraşmak zorunda kalmasın. Kara sınır kapılarında ise başka yöntemler uygulanabilir."

Bakan Yazıcı, AK Parti Edirne İl Başkanlığını ziyaret ettikten sonra Edirne'den ayrıldı.

DEVLET BAKANI YAZICI KAPIKULE'DE İNCELEMELERDE BULUNDU
DEVLET BAKANI YAZICI KAPIKULE'DE İNCELEMELERDE BULUNDU
DEVLET BAKANI YAZICI KAPIKULE'DE İNCELEMELERDE BULUNDU
DEVLET BAKANI YAZICI KAPIKULE'DE İNCELEMELERDE BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2010 Cumartesi 14:45:04
Güncelleme :9 Kasım 2010 Salı 01:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?