8
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Yeni yağışlı hava geliyor

Yarın yeni bir yağışlı hava geliyor, yeni haftada tüm bölgeler yağış altında olacak. Meteoroloji'nin verdiği bilgiye göre, yeni haftada tüm bölgeler yağış alacak. Salı günü İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu ve Akdeniz'de yağış var.

Çarşamba günü Orta ve Doğu Karadeniz, Akdeniz, İç Anadolu Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve kar görülecek. Perşembe günü Marmara, Ege, Akdeniz ve Doğu Karadeniz yağış alıyor. Cuma günü ise Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de yağmur bekleniyor.

Yağış alacak yerler

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yarın batı bölgelerde lodos ile birlikte etkili yağış beklendiğini bildirdi.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, halen iç ve doğu kesimlerde devam eden yağışlara ek olarak yarın batı kesimlerin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.
Bugün, Marmara’nın güney ve doğusu, Kuzey Ege, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz’in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağış bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz’in Doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yarın sabah saatlerinde Doğu Anadolu’nun doğusunda devam edecek yağışlara ek olarak yurdun batı kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Bu nedenle yarın, öğle saatlerinden itibaren Marmara ve Ege bölgelerinde, akşam saatlerinde Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’de yağış olacağı tahmin ediliyor.

Lodos ile birlikte genellikle yağmur ve sağanağın gece Batı Karadeniz’in yüksek kesimlerinde, karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların ise İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Edirne, Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla illeri başta olmak üzere Marmara ile Kuzey ve kıyı Ege’de etkili olması bekleniyor. Salı günü güney ve iç, Çarşamba günü güney ve doğu bölgelerde aralıklarla devam edecek yağışlara ek olarak, Perşembe gününden itibaren yurdun batı kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

SOBA ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT

Yarın, lodosla birlikte iç ve batı bölgelerde 2 ile 4 derece artacak hava sıcaklığının, Salı günü poyrazla birlikte kuzeybatı kesimlerde azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın yarın batı bölgelerde lodostan, Salı günü kuzeybatı kesimlerde poyrazdan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Yarın lodos ile birlikte görülecek yağışların, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Edirne, Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla illeri başta olmak üzere Marmara ile Kuzey ve Kıyı Ege’de etkili olmasının beklendiği bildirilen açıklamada, ani sel, su baskını, taşkın, çatı uçması, soba zehirlenmelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

AA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2007 Pazar 16:15:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?