4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Yerel lezzetler markalaşıyor

EDİRNE'NİN YEREL LEZZETLERİ MARKALAŞIYOR

Edirne'nin meşhur lezzetlerinden olan tava ciğerinin ardından, Arslanzade bademezmecisi Arif Meriç de yeni ürettiği macuna "hadise sultan macunu" ismiyle patent aldı.

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın tava ciğerini Türk Standartları Enstitüsü'nde (TSE) tescil ettirmesinin ardından esnaflarda bireysel olarak ürettikleri ürünleri tescil ettirmeye başladı. Edirne'de ciğercilik yapan Bahri Dinar, adını ''Tarihi Ciğerci Bahri Bey'' olarak tescil ettirdi. Ciğerci Bahri Dinar, yaptığı basın toplantısında tescil için 1 buçuk yıl beklediklerini söyledi. Edirne'nin ciğerinin korunmasında bu adımı attığını belirten Dinar, ''Tescili Edirne ciğeri için aldık. Çünkü bizim

işimiz ciğer, tescilimiz elimize geçti, onurla da bunu sunuyoruz. İsmimi hem Bahri Bey, hem de ciğerci olarak tescillettirdim. Bundan sonraki hedefimiz ise Edirne'yi Tanıtma ve Edirne Ciğerini Koruma Derneği kurmak olacak" dedi.

Edirne'nin yerel lezzetlerinden bir diğeri olan Bademezci Arif Meriç ise 41 çeşit baharat ve karışımdan ürettiği kuvvet macununa "Hadise Sultan Macunu" ismiyle patent aldı. Ürettikleri her ürünü tescil ettirdiklerin söyleyen Arif Meriç, "Türk insanı olarak bizim en büyük eksiğimiz elimizdeki değerlere sahip çıkmamak. O nedenle baklavamıza bile Yunanlılar sahip çıktı. Bende bunun üzerine ürettiğim her ürünü tescil ettiriyorum. Yeni üretimine başladığımız bin bir derde deva, 41 çeşit baharat ve karışımdan

oluşan kuvvet macununu "Hadise Sultan Macunu olarak tescil ettirdim. Bundan sonrada ürettiğimiz her ürüne tescil alacağım" şeklinde konuştu.

EDİRNE'NİN YEREL LEZZETLERİ MARKALAŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2010 Çarşamba 13:33:02
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 18:36:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?