3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Yeşil bir Edirne için çalışmalar

Edirne Belediye Başkanlığı kent merkezinde fidan dikimi yaparak daha yeşil bir kent yapmak için gece gündüz çalışmalarına devam ediyor. 

Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün temin ettiği fidanlar öğrenciler tarafından dikilerek öğrencilerin fidan dikilmesi konusunda bilinçli olmaları sağlanıyor. 

Ferah İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından Buçuktepe Mezarlığı'nda bulunan verici istasyonlarının alt kısmına fidan dikimi yapıldı. Fidan dikilen alana "Edirne Belediyesi ve Ferah İlköğretim Okulu tarafından ağaçlandırılmıştır" tabelası dikildi. Edirne'nin daha modern ve çağdaş bir yapıya kavuşması için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkan Vekili Namık Kemal Döleneken, "Edirne Belediyesi olarak çevrenin korunmasına büyük önem veriyoruz. Çevre ile ilgili olarak çocuklarımızın daha bilgili bireyler olabilmeleri için onlara eğitimler ve fidan dikimi gibi faaliyetlerde öncülük sağlıyoruz. Günümüzün öğrencileri çevre konusunda çok duyarlı ve bilgililer. Öğrencilerimiz dikilen ağaçların, çiçeklerin, gönüllü bekçiliğini yapıyorlar" dedi. 

Katkılarından dolayı Edirne Belediye Başkanlığı'na teşekkür eden Ferah İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Mustafa Akan, "Amacımız küçüklere yeşili sevdirmek ve onlara yaşanılabilir bir dünya bırakmak. En büyük zenginlik temiz bir çevredir" diye konuştu.
Barutluk Mahalle Muhtarı Zeki Yaşagör'ün de katkıda bulunduğu fidan dikme töreninde, Ferah İlköğretim Okulu 4/A sınıfı örencileri tarafından okunan günün anlam ve öneminin belirtildiği kompozisyon ve şiirlerin ardından öğrenciler fidan dikimini gerçekleştirdi.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 18:01:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?