4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Yıldız 3 işçinin mahsur kaldığı ocakta

ENERJİ BAKANI 3 İŞÇİNİN MAHSUR KALDIĞI KÖMÜR MADENİNDE

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Edirne'nin Keşan İlçesi Küçükdoğanca Köyü yakınlarında, çıkan yangın sonucu 3 işçinin mahsur kaldığı kömür madenine gelerek incelemelerde bulundu. Yıldız, yangının teknik bir hatadan dolayı çıktığını söyledi.

Öğlen saatlerinde kömür madenine gelen Bakan Yıldız, incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Yıldız, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, madende özel eğitimciler ve denetimcilerin 20 gün önce yapmış oldukları denetimler sonrasında havalandırmada bir sorun yaşanması nedeniyle üretimi durdurma raporu düzenlendiğini söyledi.

Rapor doğrultusunda kömür madeninde üretimin durdurulduğunu ancak revizyon çalışmalarının devam ettiğine dikkat çeken Bakan Taner Yıldız, "Revizyon çalışmaları devam ettiği sırada teknik bir hatadan dolayı oksijen tüpünden çıkan yangın sonucu işçiler içeride mahsur kaldı. Kömür üretirken olan bir kaza değil. İdari ve adli soruşturmalar arkadaşlarımıza ulaşıldıktan sonra yapılacak. Teknik denetimlerde herhangi bir eksikliğe rastlanmadı. İşletmeden kaynaklanan bir sıkıntı yaşıyoruz. Kaza, raylar döşenirken oldu" dedi. Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da kendisini arayarak telefonla bilgi aldığını ve işçileri kurtarma çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini de belirtti.

ENERJİ BAKANI 3 İŞÇİNİN MAHSUR KALDIĞI KÖMÜR MADENİNDE
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2010 Perşembe 17:49:04
Güncelleme :8 Temmuz 2010 Perşembe 23:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?