4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Yok böyle misafirhane!

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Edirne'de Avrupa Birliği standartlarında yaptırılan kaçak barınma merkezinin açılış için gün sayılıyor.

Merkezde berberden çamaşırhaneye kadar her şey var.Her yıl ortalama 15 bin kaçağın yakalandığı Edirne'de, yabancı uyrukluları işlemleri tamamlanana kadar daha iyi bir ortamda misafir etmek isteyen Emniyet Genel Müdürlüğü, 656 kişinin barınmasına imkan sağlayan, içinde berber, hastane, internet kafe, çamaşırhane, kapalı devre müzik sistemi, yemekhane, televizyon odaları ve sosyal alanları bulunduğu kaçak barınma merkezi inşa ettirdi.

Avrupa Birliği satandırlarında yapılan yaklaşık 7 bin 500 metrekare alana kurulan merkezde farklı dinlere mensup kişiler içinde 3 adet ibadethane bulunuyor. Aileler için özel odalar ile engelli asansörünün de bulunduğu barınma merkezinin güvenliği ise kamera sistemiyle sağlanıyor.

Otel standartlarında misafirhane

Edirne Valisi Gökhan Sözer, Avrupa Birliği üyesi Yunanistan ve Bulgaristan'a komşu olan Edirne'de her yıl sınırı yasa dışı yollardan geçmek isteyen binlerce kaçağın yakalandığını belirtti.

Göçmen kaçakçılığıyla mücadelenin Edirne'nin ciddi bir sorunu olduğunu anlatan Sözer, “Edirne'de her yıl sınırı yasa dışı yollardan sınırı geçmek isteyen çok sayıda yabancı uyruklu yakalanıyor. Burada asıl önemli olan göçmen kaçakçılığını organize eden suç örgütlerini yakalamak ve bu eylemi engellemek. Göçmen kaçakçılığıyla mücadele bizim ciddi bir sorunumuz ve önceliğimiz. Bugüne kadar yakalanan kaçaklar çok sağlıklı bir ortamda barınma imkanı bulamamıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 5 milyon 500 bin lira ödenekle yaptırılan Kaçak Toplama Merkezinde yabancı uyruklular çok rahat edecek. Misafirhanede barınma şart ve standartları fevkalade iyi. Otel standartlarında yapılan bu yerde kaçakların her türü ihtiyacı karşılanacaktır” dedi.

Vali Sözer, kaçak barınma merkezinin inşasının tamamlandığını, 2 haftaya kadar açılışı yapacaklarını kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2011 Çarşamba 15:32:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?