2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Yolsuzluk operasyonuna 9 gözaltı

EDİRNE'DE YOLSUZLUK OPERASYONU

Edirne Belediyesi'nin Park Bahçeler ve Kültür Müdürlüğü'nün ihalelerine fesat karıştırdıkları şüphesi ile aralarında emekli başkan yardımcısı A. G.'nin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Edirne Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından sorguları yapılan 9 kişi adliyeye sevk edildi .

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü savcının talimatı üzerine Edirne Belediyesi emekli Başkan Yardımcısı A. G., Emekli Su ve Kanalizasyon Müdürü M. İ., Belediye Kültür Müdürlüğü eski çalışanı C. A.Ö., Kırkpınar Şenlikleri Organizasyonu'nu yapan şirketin sahibi İ. K., Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ihalesini kazanan şirketin sahibi U. E., belediyenin açtığı çeşitli kaldırım ihalelerini kazanan müteahhitler S. B., Ş. Y., M. Y. ve S. T. gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde sorguları tamamlanan 9 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınan şüpheliler, Edirne Belediyesi tarafından yaptırılan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından Kasım 2008 tarihinde açılışı yapılan suni gölet ihalesi, Avrupa Birliği Fonları'nın kullanımı, Saraçlar Caddesi devamındaki kaldırım ihalesine fesat karıştırmakla suçlanıyor.

EDİRNE'DE YOLSUZLUK OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 13:39:01
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 18:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?