8
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Yüksek gerilim kablosu koptu: 2 yaralı

Edirne'nin Keşan ilçesinde bir arızayı gidermeye çalışan elektrik işçilerinin üstüne kopan yüksek gerilim kablosu düştü. Olayda 1 işçi hayatını kaybederken, 1'i ağır 2 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay, dün akşam saat 19.00 sıralarında Keşan'a bağlı Yenimuhacir Beldesi yakınlarında meydana geldi. Enerji nakil hattında bir arızayı gidermeye çalışan Keşan TREDAŞ'a ait 06 BB 5662 plakalı aracın sepetinde çalışan Tahir Sönmez (33), Faruk Deniz (28) ve Hüseyin Köstek'in (26) üzerine yüksek gerilim teli koparak düştü. Olayda Tahir Sönmez feci şekilde yanarak hayatını kaybederken, yaralanan Faruk Deniz ve Hüseyin Köstek ise ambulansla Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tedavilerinin ardından, durumu ağır olan Faruk Deniz, Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Yüksek gerilim tellerinde elektriğin kesik olması gerektiğini bildiren yetkililer, ne şekilde elektrik verildiği konusunu anlayamadıklarını ileri sürdü.

Tahir Sönmez'in cesedi olay yerinden alınarak Keşan Devlet Hastanesi morguna getirildi. Sönmez'in cesedi ardından Keşan Cumhuriyet Savcısı Yılmaz Kaya gözetiminde otopsi yapılarak ailesine teslim edildi. Tahir Sönmez'in evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2007 Salı 18:18:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özge yılmaz IP: 88.239.20.xxx Tarih : 20.08.2007 21:12:03
mevzu kablo kopmasından ibaret değil!!! şirket ve şirket çalışanları olayın aslını inkar ederek bilinmeyen bir nedenden kaynaklandığını söylüyorlar.olay tamamiyle bir anlık ihmalden kaynaklanıyor.haber verilmeden iş üstünde olan işçilere elektrik verilmesi 2 cana mal oldu.bizim bu olayı örtme qibi bir niyetimiz yok bizim maneviyen canımız yandı onlar da maddi yönden yanacaklar!!!ayrıca 1 ölü değil bu olay 2 can aldı.bizim bildiğimiz 2 can,türkiye'de bu ihmalsizlik nedeniyle ne canlar qidiyor birinin buna dur demesi lazım.cenazemize qelerek,çelenk yollayarak örtbas etmeye çalıştılar ama bizim yapılan ihmali unutmaya niyetimiz yok.suçlu kimse cezasını çekicek!ben merhum faruk denizin kuzeniyim ve sizden rica ediyorum haberlerinizi kulaktan duyma ve uydurma yöntemlerle değilde saf bilqilerle aktarın!biz faruğumuzu canımızı dün toprağa verdik kimbilir daha niceleri bu olay yüzünden o toprağın altında...