3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Yüksek okulun elektriği kesildi

Trakya Üniversitesi (TÜ) Havsa Meslek Yüksekokulu'nun elektiriği abone olmadığı gerekçesiyle Trakya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nce (TREDAŞ) kesildi. Okulda elektrik olmaması nedeniyle gece yapılan ikinci öğretim hava karardıktan sonra yapılamadı.


TREDAŞ Edirne İşletme Müdürlüğü yetkilileri, Havsa Meslek Yüksekokulu'nun abone olmadığı için elektriklerinin kesildiğini ve resmi kurum olduğu için “kaçak” konumdan işlem yapılmadığını kaydettiler.


Trakya Üniversitesi yetkilileri ise okulu yapan firmanın sigortaya olan borcu nedeniyle TREDAŞ'ın okulun elektrik aboneliğini yapamadığını ve bu nedenle elektriklerin kesildiğini savundu.


Havsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kıymet Çalıyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulda ikinci öğretimde eğitim gören bazı öğrencilerin ilk dersleri alabildiğini, daha sonra havanın kararmaya başlamasıyla derslere ara verildiğini söyledi.


Çalıyurt, ikili eğitim gören öğrencilere, gündüz derslere ara vermeden ve hava kararana kadar eğitim verileceğini kaydetti.

ÖĞRENCİLER TEPKİLİ

Gece gördükleri derslerin elektrik kesintisi nedeniyle gündüze alınacağının kendilerine duyurulduğunu ifade eden öğrenciler, “Okulumuzda elektrikler yok. Türkiye'nin dışındaki ülkelerde böyle bir disiplinsizliğin olduğunu sanmıyoruz. Yetkililer çok duyarsız. Belediye ve okul müdürlüğü duyarsız. Rahatsızız. Bu yaşananlar bizi hayal kırıklığına uğratıyor. Gündüz okuldaki boş derslere ikili öğretim öğrencileri alınacak. Okulda elektriğin yanı sıra su da yok” diyerek tepki gösterdiler.

AA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 11:32:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?