2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Yunan Başkan'dan ziyaret

Yunanistan İskeçe İnhanlı Topiros Belediye Başkanı Bangelos Stylianos, Edirne Belediye Başkanı Başkanı Haldi Sedefçi'yi makamında ziyaret etti.

Edirne'yi çok beğendiğini ve sürekli geldiğini belirten Belediye Başkanı Bangelos Stylianos, "Yeniden seçilmiş olmanızdan dolayı sizleri kutluyorum. Görevinizin devamında sizlere başarılar diliyorum. Bugüne kadar bizlere göstermiş olduğunuz yakınlık ve desteklerden ötürü sizlere teşekkür ediyorum. Geçen yıl sizlerin de katkıları ile düzenlediğimiz panayır bir çok kesimden büyük ilgi gördü. Bu yıl da 23 Nisan'da sizlerinde katkıları ile bu panayırımızı tekrarlayacağız. Sizleri İskeçe'de görmekten mutluluk duyacağımı ifade etmek istiyorum. Turizm, kültür konularında her türlü işbirliğine hazırız. Edirne tarihi ve çok modern bir kent. Edirne'de belediyecilik adına yaptığınız projeleriniz diğer tüm belediyelere örnek teşkil ediyor" dedi.

Türkiye'nin komşusu olan Yunanistan'ın İskeçe Belediye Başkanı'nı Edirne'de ağırlamaktan dolayı memnun olduğunu belirten Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ise, "Kültürümüz, insan yapımız, birbirine çok benziyor. Çok farklı ülkeler değiliz. Sizleri kendimizden sayıyoruz. Siyaset devreye girince biraz sıkıntılar yaşıyoruz fakat halklar arasında bir sorun yok. Dilimiz ve birçok örf ve adetlerimiz bir. Bizim işimiz siyaset değil. Sonuçta biz halklar arasında kaynaşma ve dostluğun pekişmesini arzu ediyoruz.

Bugüne kadar dostluk ve barış için çaba gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz. İkili ilişkilerin devamı konusunda her türlü katkıyı sağlamaya hazırız. Biz balkanlarda barış havası essin istiyoruz" diye konuştu.
Ziyaret sonunda Sedefçi, konuklara Edirne'ye özgü çeşitli hediyeler verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 16:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?