4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Yunanistan'ın kendi tasarrufudur

EDİRNE VALİSİ:

Edirne Valisi Gökhan Sözer, Yunanistan'ın kaçak göçmenlerin geçişini önlemek amacıyla Türkiye sınırına tel örgü çekme kararını, "Kendi tasarrufudur. Egemen bir ülkedir. Hudutlarını çeşitli fiziki yollarla korumaya çalışabilir" sözleriyle değerlendirdi.

Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Sözer, Edirne ve Yunanistan arasında 200 kilometrenin üzerinde bir sınır olduğunu söyledi. Sözer, çoğunluğunu Burma, Somali ve Filistinlilerin oluşturduğu kaçakların Edirne üzerinden Yunanistan'a, oradan da Avrupa'nın farklı ülkelerine geçmeye çalıştığına dikkat çekerek, "Göçmen kaçakçılığını önlemek maksadıyla hudut birliklerini, emniyet ve jandarma kuvvetlerini önleme, kapama ve genel arama çalışmalarıyla göçmen kaçakçılığının önüne geçmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. 2010 yılı içerisinde 11 bin kaçak göçmen yakaladık ve bunlar hakkında işlem yaptık" dedi. Alınan tüm önlemlere rağmen kaçak geçişlerin sürdüğüne dikkat çeken Vali Gökhan Sözer, aynı sıkıntının dünyanın bir çok ülkesinde yaşandığını da söyledi.

Vali Sözer, Yunanistan'ın kaçak göçmenlerin geçişini önlemek amacıyla Türkiye sınırına tel örgü çekme kararına ilişkin, "Yunanistan'ın sınır hattında fiziki bir engeli yok. Bizim aldığımız yoğunlukta da karakolları ve devriye hizmetleri gören birlikleri yeterince yok. O nedenle geçişler olmakta. Bunu önlemek maksadıyla 13 kilometrelik kara sınırı bölgesine tel örgü çekmeyi ve fiziki engel koymayı düşündüğünü ifade etmiştir. Kendi tasarrufudur. Egemen bir ülkedir. Hudutlarını çeşitli fiziki yollarla korumaya çalışabilir" açıklamasında bulundu.

Sözer, Burma, Somali ve Filistin gibi söz konusu ülkelerde düzelme olmadığı sürece göç ve kaçakçılığın devam edeceğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2011 Pazartesi 18:05:03
Güncelleme :5 Ocak 2011 Çarşamba 01:44:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?