4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Yunuslara özgürlük için daldılar

YUNUSLARA ÖZGÜRLÜK İÇİN DALDILAR

Türkiye genelinde başlatılan 'Özgür yunuslar, özgür dalgıçlar' kampanyası çerçevesinde Saros Körfezi Enez sahilinde dalgıçlar dalış yaptılar.

Sualtı Gazetesi ve Hayvan Hakları Federasyonu, tutsak yunus balıklarının serbest bırakılması için düzenlenen "Yunuslara Özgürlük" sloganı ile Türkiye genelindeki yunus parklarında bulunan yunuslar için eş zamanlı dalış organizasyonu düzenledi. Bu kapsamda Balıkesir'in Ayvalık ilçesi, Kaş, Saros, Seferihisar, Karaburun, Taşucu, Bodrum ve Fethiye'de dalışlar yapıldı. Eylemin Saros Körfezi ayağında, dalgıçlardan Can Bitikli ve Ferdi Dağlı, Enez sahili İstanbul Üniversitesi Sosyal Tesisleri önünde basın

açıklaması yaptı. Açıklamada, "Tutsak yunuslar ve gösteri amacıyla havuzlara kapatılan tüm deniz memelileri adına; bugün Türkiye'nin dört bir yanında eş zamanlı olarak yeni bir dönem başlatıyoruz. Tüm Türkiye kamuoyundan dileğimiz şudur: Bu kirli düzene alet olmayın, bu düzeni beslemeyin, bu merkezlere gitmeyin, gidenleri uyarın. Unutmayın, aldığınız her bir bilet bu yasa dışı ve doğal yaşam karşıtı işletmelerin güçlenmesine katkıda bulunacak ve hukuksuzluğun kabul görmesine neden olacaktır" denildi.

Açıklamanın ardından 5 dalgıç, "Yunuslara Özgürlük", "Yunuslar Ölmesin" sloganı ile dalış yaptı.

YUNUSLARA ÖZGÜRLÜK İÇİN DALDILAR
YUNUSLARA ÖZGÜRLÜK İÇİN DALDILAR
YUNUSLARA ÖZGÜRLÜK İÇİN DALDILAR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 23:13:04
Güncelleme :13 Temmuz 2010 Salı 09:38:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?