2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Yüzler sonunda güldü

Edirne'de patronlarının fabrikayı boşaltarak kayıplara karışmasından sonra ortada kalan ve gözyaşlarına boğulan işçilere, TEKSİF Sendikası'nın girişimleri sonucunda alamadıkları maaşları verildi.

Fabrikanın kapandığı gün gözyaşlarına boğulan işçiler, paralarını alınca büyük mutluluk yaşadı.

Sazlıdere köyü yakınlarında 9 ay önce faaliyete geçen Genç Tekstil Fabrikası'nın 3 ortağından biri olan Murat Bulu, gece bekçisini çarşıya bira almaya gönderdikten sonra işyerinde bulunan makinalar ile dikime hazır kumaşları kamyonlara yükleyerek kayıplara karışmıştı. Sabah işe gelen işçiler ise, şaşkına dönmüş ve gözyaşlarına boğulmuştu. Aradan geçen süre içinde açılan soruşturmaya rağmen firmanın ortakları bulunamadı.

Bunun üzerine devreye Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayii İşçileri Sendikası
(TEKSİF) girdi. Sendikanın Örgütlenme Dairesi Müdürü Asalettin Arslanoğlu, işçilerin sendika üyesi olmamasına rağmen girişimlerini sürdürdü ve fason olarak üretim yapan Genç Tekstil Fabrikası'nın hazırladıkları kıyafetleri teslim ettiği fabrika olan Türkmen Holding ile temasa geçti. Holding de işçilerin mağdur olmaması için Genç Tekstil Fabrikası'nın ödemediği işçi maaşlarını kendilerinin ödeyeceğini bildirdi.

Bunun üzerine sendika yöneticileri durumu işçileri bildirdi ve bugün Meriç Nehri kenarında bulunan DSİ 11. Bölge Müdürlüğü'nün Sosyal Tesisleri bahçesinde bir araya geldiler. Burada düzenlenen törenle sendika, Türkmen Holding'den aldığı 200 bin TL'yi yaklaşık 5 aydır maaşlarını alamayan 160 işçiye dağıttı. Maaşlarını alan işçiler büyük mutluluk yaşadı.

Fabrikanın içinin boşaltılmasının ardından ortada kalan ve sinir krizleri geçiren 2 çocuk annesi Neşe Avcı'nın ağlayan yüzü bugün güldü. Neşe Avcı, 5 aydır alamadığı emeğinin karşılığı olan bin 900 lirasını aldı. 5 aylık dönemde çok sıkıntı çektiğini belirten Neşe Avcı, "Maaş alamadığım için bankadan kredi çektim. Ancak kredi borcumu bile ödeyemedim. Sonunda paramızı aldık. Şimdi hemen borçlarımı ödeyeceğim" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 15:06:48
Güncelleme :30 Mayıs 2009 Cumartesi 15:14:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?