4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Yüzümüz gülsün istiyoruz

SPORDAN SORUMLU DEVLET BAKANI ÖZAK EDİRNE'DE

Spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Türkiye'de 40 milyona yakın genç olduğunu ancak lisanslı sporcu sayısının az olduğunu belirterek, "Her türlü sporcu yetişsin ve olimpiyatlarda yüzümüz gülsün istiyoruz" dedi.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri kapsamında Edirne'ye gelen Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, kente girişinde Edirne Valisi Gökhan Sözer, AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak ve partililer tarafından karşılandı. Bakan Özak, Edirne Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne bağlı inşaatı yeni tamamlanan Güreş Eğitim Merkezi ile Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu ve Fatih Sultan Mehmet Yüzme Havuzu'nu gezdi ve yetkililerden bilgi aldı. Ardından bir lokantaya giren Özak, beraberindekilerle birlikte Edirne tava ciğeri yedi.

Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Özak, Türkiye'de spor bilincinin yerleşmesini istediklerini belirterek şöyle konuştu: "Her şehrin spor tesisleri olsun. Bütün amacımız bu. Türkiye'de 40 milyona yakın genç var 28 yaş altı. Ancak, lisanslı sporcu sayımız az ve bunu artırmak istiyoruz. Her türlü sporcu yetişsin ve olimpiyatlarda yüzümüz gülsün istiyoruz. Tek amacımız bu."

SPORDAN SORUMLU DEVLET BAKANI ÖZAK EDİRNE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 15:42:03
Güncelleme :27 Haziran 2010 Pazar 16:17:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?