3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Zeki Sezer Edirne'de

Trakya Bölgesi'nde seçim turuna çıkan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer Edirne'ye geldi. Şehirde vatandaşları selamlayan DSP Genel Başkanı, pazar yerinde esnafla bir araya geldi.

Vatandaşlar, partisinin Edirne Belediye Başkan adayı Sami Çakırlar'a oy isteyen Sezer'e yoğun ilgi gösterdi.
Zeki Sezer, pazar çıkışında yaptığı açıklamada, siyasetteki virüsün, siyaseti yaralamaya devam ettiğini söyledi. Kayıkçı kavgasının milletin sorunlarının üzerinde bir gölge gibi durduğunu ifade eden Sezer, "Bu tartışmayı, kuru gürültüyü, bu kayıkçı kavgasını Türkiye'nin aşması gerekiyor. Gerçekten milletin sorunları ile ilgili, Türkiye ekonomisinin iyileştirilmesi, sosyal adaletin gerçekleştirilmesi için halkın yanında siyaset yapan bir yeni tarza ihtiyaç var. Bu da demokratik sol partidir. Çünkü DSP
inançlara saygılı laiklik ilgisi ile toplumun tümünü, zenginlikte sosyal adaletin toplumu kucaklayan solda da iktidar olmuş tek partidir" dedi.

Zeki Sezer, açıklanan ekonomi paketini olumlu ancak çok kısıtlı bulduğunu belirterek, "ÖTV'nin belirli ürünlerde düşmesini olumlu görüyorum. Fakat dünyanın en adaletsiz vergi sistemi Türkiye'de uygulanıyor. Aslında ekonomi bu hale biraz da o yüzden geldi. Toplam vergilerin yüzde 70'i dolaylı vergilerdir. Olacak şey değil, belli oranlarda düşmesi olumludur. Tebessümle karşıladığım maddeleri bulunuyor. 75 milyon TL Kobi'lere ek desteği öngörüyor. Çare mi olur, merhem mi olur hiç bilinmez. Gerçekten çok kısıtlı bir paket. Aslında uzun süredir işsiz olan yoksulluğu derinleşen kesimlerin derdine kesinlikle çare değil. Çünkü paran varsa harca paketidir. Parası olanların harcamasını kolaylaştıracak bazı düzenlemeler yapılmış. Parası olmayanlara çare yok. Toplumun yarısının zaten parası yok" diye konuştu.

DSP Genel Başkanı Sezer, 29 Mart'tan son derece umutlu olduğunu söyledi. Erken seçimle DSP'nin iktidar olacağını savunan Sezer, "Ana muhalefet müzmin muhalefet olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Söylemi Başbakana laf yetiştirmektir. 22 Temmuz'da CHP ile birlikte seçimlere girdik. İhtiyaçların öyle olduğunu düşünerek iki taraf olarak bir adım attık. O gün gerekli bir adımdı. Ama ne yazık ki, CHP listelerinde seçimlere girilmek durumunda kalındı. Görüldü ki, bu millet CHP'yi iktidar yapmayacak. Bütün desteklere rağmen seçimlerde yüzde 20'lerde kaldı. Bunu Sayın Baykal başarı olarak sundu.

Anlaşılabilir bir şey değil ve sanki tek başına o oyları almış gibi göstermeye çalıştı. Demem o ki, o seçimlerde istediğimiz sonucu almadık. Biz CHP'ye Demokratik Sol Parti belediye başkanlarının olduğu yerlerde CHP, CHP'nin belediye başkanlarının olduğu yerlerde biz aday çıkartmayalım önerisinde bulunduk. CHP bunu reddetti" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 13:44:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?