3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Zenginlerin treni

Paris'ten yola çıkan zenginler treni "Orient Ekspres" 4 günlük yolculuğun ardından 94 yolcusu ile birlikte Kapıkule Garı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Zenginler treni halk oyunları ekibi tarafından davul ve zurna eşliğinde karşılandı. Trenin yolculuğu ise İstanbul'da sona erecek.

Ünlü roman yazarı Agatha Chrıstine'nin romanından esinlenerek tasarlanan ve çok sayıda filme konu olan, 'Yolculuğu keyfe dönüştürme' felsefesiyle yola çıkan tarihi Orient Ekspres, Paris, Budapeşte, Bükreş, Varna güzergahı üzerinden Kapıkule Garı'na sabah saat 08.00'da ulaştı. Basında Aralık ayında seferlerden kaldırılacağı yönünde haberler çıkan treni Kapıkule'de davul ve zurnalı halk oyunları ekibi karşıladı. Pasaport işlemlerinin görevliler tarafından yapıldığı sırada, 18 ayrı ülkeden trene binen yolcular ise büyük bir keyifle halk oyunları ekibinin gösterisini izledi ve onlara alkışları ile tempo tuttu.

Orient Ekspres'in 1883'den bu yana devam eden bir yolculuk olduğunu ve her sene büyük bir mutlulukla Paris'ten başlayıp İstanbul'da bu yolculuğu sona erdirdiklerini belirten Tren Müdürü Bruno Janssens, "Fakat basında okumuş olduğunuz Orient Ekspres'in bu son yolculuğudur haberleri kesinlikle doğru değil. Biz her sene büyük bir mutlulukla geliyoruz Orient Ekspresle Paris'ten İstanbul'a ve gelmeye devam edeceğiz.

Bu tarihi yolculuk devam edecek. Kesinlikle bu çok popüler bir seyahat. şuanda mevcut olan misafirlerimizin bir kısmı 18 ay önce önceden bu turu satın aldılar. Ayrıca önümüzdeki sene için rezervasyonlarımız oldukça dolu. Şuan Paris'ten İstanbul'a giden toplam 94 yolcu var trende. İstanbul'dan başlayıp Paris'e gidecek olan Orient Ekspres ayağında ise 86 yolcu var. Bu da tam kapasite anlamına geliyor. Paris'ten İstanbul'a 1 kişi ortalama 6 bin Euro ödüyor.

Bu ücrete trendeki konaklama, yemek, bunun dışında güzergahtaki otellerde konaklama ve turlar bu ücrete dahil. Dahil olmayan sadece içtikleri içkiler. Bugün trenle yolculuk İstanbul'da bitecek. 4 Eylül günü ise İstanbul'dan Paris'e hareket edeceğiz. Trende maalesef hiç Türk yok, 18 ayrı milletten 94 yolcu bulunuyor" dedi. Tren, yolcuların pasaport işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul'a hareket etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 15:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?