18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Av ve Balık Festivali sona erdi

Edirne'nin Enez ilçesinde 22.'si düzenlenen Enez Av ve Balık Festivali sona erdi. Açılışta konuşan Enez Belediye Başkanı Mustafa Sünnetçi, "İlçemiz, turizm alanında hızlı ve emin adımlarla ilerlemektedir.

İlçemizde yatırım yapmayı arzulayan yatırımcılara buradan sesleniyorum, her türlü desteği vereceğiz" dedi. Kaymakam Sırrı Arısoy ise yaptığı konuşmada, "Enez, arkeolojik zenginliği doğal güzellikleri geniş kumsalı ile istiridye kabuğundaki inci gibidir.

Turizm ilçemiz için en önemli konudur. Yapılan bütün çalışmalar bu amaca yönelik olmalıdır. Gala ve arkeolojik kazılar son derece önemlidir" şeklinde konuştu.

Festivalde, Bulgaristan halk oyunları ekipleri, Enez halk oyunları ekibi ve Rumeli Folklor Derneği Ekibi gösteriler yaptı. Gece yapılan konserde ise Grup Magris, Fulya, Hakan Altun, Enezliler'e müzik ziyafeti verdi.

İkinci gün etkinliklerinde ise sünnet şöleni, trap atışları, denizde yağlı direkten bayrak alma 100 metre yüzme ve zıpkınla balık avlama yarışları yapıldı.

Kapanış konserlerinde, Faruk Yılmaz sahne alırken, Şahsenem'in gösterisi ilgiyle izlendi. Festival, Passaporala ve Emirkan'ın gösteri ve şarkıları ile sona erdi. İki gecede de yapılan havai fişek gösterileri halkın büyük beğenisini kazandı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 14:45:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?