2
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Kaleye 290 milyar ödenek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Enez Kalesi’nin proje yapımı için 290 bin YTL (290 milyar lira) ödenek aktardı.

AKP Hükümeti olarak tarihi dokuları korumayı ilke edindiklerini belirten AKP Edirne Milletvekili Necdet Budak, tarihi eserleri günümüze kazandırmay amaçladıklarını söyledi. Bu çerçevede de Enez Kalesi’nin duvarlarını restorasyon, konservasyon ve rektürasyon proje yapımı için İl Özel Ödare Müdürlüğü’ne Ağustos ayında 290 bin YTL ödeneği aktardığını bildirdi.

Enez Belediye Başkanı Mustafa Sünnetçi, Enez’in bir tarih kenti olduğunu ifade ederek, Enez’de tarihin yeniden hayata getirilmesi çalışmalarının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Enez Kalesi’nin temel duvarları bölgeye M.Ö 7. yüzyılda gelen Aiolılar tarafından kurulan akropolisin etrafının çevrilmesi suretiyle yapıldı. Kale duvarlarının üst kısımları ise ortaçağ döneminde yapıldı.

Mehmet Aycan - Kenthaber / Edirne
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 14:38:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Oltulufiko IP: 85.96.205.xxx Tarih : 23.09.2005 17:22:23
ENEZE BİR ARKEOLOJİ MÜZESİ GEREKİR. Enez kalesi kazılarında, ve daha önceki kazılarda çıkan arkeolojik bulguların, Enez kalesine hazır ödenek çıkmışken, kale içindeki mülklerin kamulaştırılarak temizlenmesi ve kazılarda çıkan bulguların yerinde sergileneceği, kalenin bir arkeoloji müzesi haline getirilmesi ilçemize yararlı olacaktır.