16
Haziran
2024
Pazar
EKONOMİ

Sanayi Bölgesi, Gala'ya takıldı

Trakya’da yapılacak 5 organize sanayi bölgesinden biri olan İpsala Organize Sanayi Bölgesi için düşünülen ikinci yer Çevre Bakanlığı’na takıldı.

İlk düşünülen yerin mera alanı olması nedeniyle Keşan sınırlarından İpsala topraklarına kaydırılan sanayi bölgesi alanına Çevre Bakanlığı’nın Gala Gölü koruma havzasına yakınlığı nedeniyle izin çıkmadığı öğrenildi.

Edirne Organize Sanayi Bölgesi’nin kredi kullanması nedeniyle İpsala’ya ikinci bir kredi kullanmanın mümkün olmadığını belirten yetkililer, “Sanayi Bakanlığı önceliği Edirne’ye veriyor. Buraya harcanan paraların boşa gitmemesi için burasının tamamlanıp satılması gerekiyor” diye konuştu.

Edirne Organize Sanayi Bölge Müdürü Vekili Hüseyin Özalp, İpsala Organize Sanayi Bölgesi’nin de kendilerine bağlı proje olduğunu belirterek, “Çevre Bakanlığı’nın 1/5000’lik imar planı tamamlandıktan sonra söz konusu yerin koruma havzası alanına girip girmediği netleşecek.

Bölgeye olumsuz rapor verilme nedenlerinden bir diğeri de Yeni Karpuzlu Sulama Göleti’ne yakın oluşu. Ayrılan bölgenin alanı 100 hektar. Altyapı çalışmalarının ardından 90 hektar alan sanayi bölgesi olarak kalacak.

İpsala-Keşan yoluna yakın bir noktadaki bölgenin akıbetini İpsala ve Keşanlılar gibi biz de merakla bekliyoruz” diye konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2005 Cuma 17:20:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?