20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Topbaş'ın yolcu (!) bürokratları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bürokratları aldı bir telaş gidiyor. Telaşlanmamak da elde değil. Genel müdürlük, genel sekreter yardımcılığı gibi koltuklarda siz de otursanız, aynı stresi yaşarsınız. Üstelik, bu koltuklardan, İstanbul gibi bir dünya başkentinin yönlendirilmesinde, karar verici biri olarak, etkiliyseniz…

Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan pek çok bürokratın, “havası’ Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki milletvekillerinden daha önde. Artı, bürokratlar, önemli paralar da alıyor. Maaşlarının dışında en az iki belediye iştirakinde de yönetim kurulu üyesi bu insanlar. Dolayısıyla oralardan da para alıyorlar.

Bir örnek verelim, örneğin, bugün TBMM’de Adalet ve Kalkınma Partisi’nden İstanbul Milletvekili olan Hüseyin Besli, vekil olmadan önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Basın Danışmanı idi. Besli, bu görevinin yanı sıra aynı zamanda belediye şirketlerinden (BİT) beşinde de (5) yönetim kurulu üyesiydi. Bu durum, resmi olarak da kayıt altındadır. Hiçbir şey bilmeyen, İstanbul Ticaret Odası’nın resmi internet sitesine girip, 30-40 saniye bir araştırma yaparsa, bu gerçeği rahatça görür.

(Bu arada... Şehir Kulisi tiryakilerinden gelen talebe göre; bu köşede, hangi bürokratın ne kadar maaş aldığı ve hangi BİT'lerde yönetim kurulu olduğu ve oralardan ne kadar maaş aldığını da açıklayacağım)

Yani bütün bunları anlatmakla ne demek istiyorum?

İstanbul gibi bir dünya kentinde, bir anlamda Türkiye’nin başkenti gibi görülen bir şehirde; Büyükşehir Belediyesi’nde üst düzey görevli olmanın avantajları bunlar. Prestij, para, makam…

Şimdi böyle olunca, geçtiğimiz hafta başlayan ‘Genel Müdür’ operasyonu daha büyük bir anlam ifade ediyor.

Dolayısıyla, bürokratlar, gerçekten ‘diken üstünde’!...

Dahası, sıra genel sekreter yardımcılarına da gelecek gibi…

Kulislerde konuşulanlar bunlar…

Bakalım, bir anda farklı bir rüzgar esmezse, bu devam edecek…

Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Mihenk noktası…

Operasyonu yapan Başkan Kadir Topbaş mı, yoksa AKP İl Yönetimi mi? Yani dolayısıyla Sayın Başbakan mı?
Kulisler, İSFALT A.Ş. ve HAMİDİYE A.Ş. genel müdürlerinden sonra en az 6-7 genel müdürün daha isminin değişeceğini söylüyor.

Ve özellikle Başkan’ın danışmanı, Şehir Kulisi’ne şunları söyledi: “Başkan, bazı bürokratlardan, tüm ısrarlarına ve hoşgörüsüne rağmen, beklediğini alamadı. Normalde, seçimden 2 sene sonra üst düzeyde böylesine bir operasyon dezavantaj, gibi görülebilir. Ama İstenilen bir türlü yapılamıyorsa, bu devam edecek.”

Şimdi…

Danışman’ın da dediği gibi, operasyon sürerse, bunun Topbaş’ın bir tasarrufu olduğu açıkça ortaya çıkacak.

Dolayısıyla, Başkan’ın elinin ne kadar güçlü olduğu da görülecek.

Yok operasyon durursa…

O halde ne demek olduğu gayet açık.

Ve genel sekreter yardımcıları…

Bakalım, onlardan ilk önce kime dokunulacak?

Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2005 Pazar 14:29:48
Güncelleme :21 Ağustos 2005 Pazar 14:34:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?