2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

AKOM'dar kar uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ekipleriyle birlikte, oluşabilecek kötü hava koşullarına karşı hazırlıklarını tamamladığı bildirildi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji biriminin hava tahmin raporuna göre, İstanbul`un Pazartesi gününden itibaren soğuk hava ve kar yağışının etkisi altına girebileceği hatırlatıldı.

Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi`nin, AKOM ekipleriyle birlikte, oluşabilecek kötü hava koşullarına karşı hazırlıklarını tamamladığı vurgulanan açıklamada,İtfaiye Daire Başkanlığı, Sağlık Daire Başkanlığı, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Katı Atık Değerlendirme Müdürlüğü, Trafik Müdürlüğü, İSKİ, İSFALT, İDO, İETT, İGDAŞ, Sosyal İdari İşler Müdürlüğü ekiplerinin toplam 3 bin personel ve 681 araçla, 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdüreceği bildirildi.

Açıklamada, şöyle denildi: ``Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü depolarında 20 bin ton tuz, 300 ton solüsyon mevcut. Kış şartlarına göre ihtiyaç halinde tuz ve solüsyon takviyesi yapılacak. Karla mücadele ekipleri hastane, okul ve büyük alışveriş merkezleri önlerinde tedbirlerini alacaklar. Otobüs durakları, kaldırımlar, vapur iskeleleri, halkın yoğun olarak dolaştığı meydanlar, ekipler tarafından kürenecek ve tuz serpme işlemi yapılacak.

Donma riski başlaması halinde Sağlık Daire Başkanlığı ekipleri evsizleri toplayarak Alibeyköy Tevfik Aydeniz Kapalı Spor Salonu`nda misafir edecek``

.
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2006 Cumartesi 20:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?