6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Sedat Simavi ödülleri dağıtıldı

TGC SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Sedat Simavi Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. İHA muhabiri Necmi Ertuş, "Oğlum Olmadan Asla" isimli haberiyle övgüye değer görüldü.

İstanbul Modern'de düzenlenen ödül törenine, İstanbul Valisi Hüsaeyin Avni Mutlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr.Yılmaz Büyükerşen, TGC Başkanı Orhan Erinç ve basın camiasının önemli isimleri katıldı. Törende konuşan Orhan Erinç, "4000'i aşkın soruşturma, 2000 dolayında dava, gazetecilik faaliyetlerinden yola çıkılarak tutuklanan ve tutukluluk süreleri ceza infazına dönüşen 50 gazeteci 2010'a damgasını vuran olumsuzlukların başında yer almaktadır. Suçlu görülen, ancak cezalarının

açıklanması ertelenen; dolayısıyla hem hapis tehdidi hem de yasal zorunlulukla otosansür baskısı altında tutulan gazeteci sayısı da azımsanmayacak bir toplama ulaşmıştır" diye konuştu

Erinç, Türk basını ve gazetecilerin yaşamakta olduğu baskı ve sıkıntılar nedeniyle basın tarihinde ilk kez 24 meslek kuruluşunun 'Gazetecilere Özgürlük Platformu" adı altında bir araya gelmelerinin yaşananların en somut göstergesini oluşturduğunu vurguladı. 2011'de alınacak önlemlerle Türkiye'nin özgürlük ve sosyal farklılıklar bakımından son sıralardan kurtulmasını dileyen Orhan Erinç, ödüle ve övgüye değer görülenleri kutladı.

Gazetecilik dalında Kerim Ülker (Sabah Gazetesi muhabiri) Vatan Gazetesi'nde yayınlanan "Eski Orman Bakanı Osman Pepe'nin İcraatları" konulu haberleriyle ödül aldı. Seçici Kurul ayrıca, Murat Sabuncu'yu Milliyet Gazetesi'nde yayınlanan "Mavi Bebek'in Kaderi İsrail'in Elinde" başlıklı haberi nedeniyle övgüye değer gördü.

Radyo dalında Saadet Baykal, TRT'de yayınlanan "Portede Hüzün: Fado" adlı radyo programıyla ödül aldı. Seçici Kurul ayrıca, Necmettin Tetik'i NTV Radyo'da yayınlanan "Mikrofondaki Hayalet" adlı radyo programı nedeniyle övgüye değer gördü. Ödülünü alan Tetik, "Benin sayısız ödülüm, sertifikam ve teşekkür belgem var. Bunların hepsini yaksam bir kış ısınabileceğim miktarda. Ancak benim buraya gelmek için cebimde beş kuruş param yok. Bundan dolayı buruk bir sevinç yaşıyorum" dedi.

Televizyon dalında Gül Büyübeşe Muyan, TRT'de yayınlanan "Kaybedenler" adlı televizyon programıyla ödüle layik görüldü. Seçici Kurul ayrıca, İHA muhabiri Necmi Ertuş'u "Oğlum Olmadan Asla" adlı haberi nedeniyle övgüye değer gördü. Ödülünü Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in elinden alan Ertuş, "Ben Hakkari'de görev yapıyorum. Doğu'da bu görevi yapmak çok meşakjatli bir iş. Ödülümü de tüm İHA ailesi adına alıyorum. Bu ödül benim için madalyadır" diye konuştu.

Edebiyat dalında yazar Adnan Binyazar, "Edebiyat ve Toplum" adlı deneme kitabıyla ödül aldı.

Sosyal bilimler dalında Dr. Ayşe Yetişkin Kubilay, "İstanbul Haritaları 1422 - 1922" adlı eseriyle alırken, seçici kurul ayrıca, Prof. Dr. Emre Dölen' i "Türkiye Üniversite Tarihi ( 5 cilt)" adlı çalışması nedeniyle övgüye değer gördü.

Fen bilimleri dalında Prof. Dr. Erdal Arıkan ödülünü, "Kutupsal Kodlama: İkili-Girişli Kanallarda Kapasiteye Erişen Kodlar İnşası İçin Yapıcı Bir Yöntem" adlı eseriyle aldı.

Sağlık bilimleri dalında ise yarışmaya başvuran eserler içinde bu yıl yönetmelik şartlarına uygun, ödüle değer bir araştırma bulunmadığına karar verildi.

Görsel sanatlar dalında Yrd. Doç. İrfan Okan ödülü, "Evin Sanat Galerisi 'Arafta Unutulanlar' resim sergisi ile ödül aldı.

Spor dalında Nevin Yanıt "Avrupa Atletizm Şampiyonası 100 metre engelli 1.si" olması nedeniyle ödül aldı. Yanıt'ın ödülünü Fenerbahçe Atletizm Şube Sorumlusu Fikret Çetinkaya, UEFA Asbaşkanı Şener Erzik'in elinden aldı. "Dünya Basketbol Şampiyonası 2.si" olması nedeniyle övgüye değer görülen A Milli Erkek Basketbol Takımı adına ise ödülü Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel ve Harun Erdenay aldı.

TGC SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
TGC SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
TGC SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
TGC SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
TGC SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
TGC SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2010 Salı 10:02:02
Güncelleme :28 Aralık 2010 Salı 11:17:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?