3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Atatürk Havalimanı'nda eşya iadesi

Atatürk Havalimanı'nda yılın ilk 8 ayında unutulan 5 bin 505 eşyadan bin 820 tanesi sahiplerine teslim edilirken, sahipleri çıkmayan eşyalar kermes yoluyla satıldı. Kayıp eşya satışlarından, 40 bin YTL'lik gelir elde edildi.
 
Atatürk Havalimanı'nın depoları unutulan eşyalarla doldu. Yılın ilk 8 ayında Atatürk Havalimanı'nda unutulan eşyalar arasında, ayakkabı, mont, şemsiye ve cep telefonuna, iç çamaşırından her türlü ev eşyasına kadar 3 bin 823 adet eşya bulundu.
 
Bu kadar çok eşya unutulmasının, uçak korkusu ve uçuş stresinden kaynaklandığını belirten Atatürk Havalimanı İşletmecisi Tepe-Akfen-Vie (TAV) yetkilileri, Kayıp Eşya Ofisi'ne teslim edilen eşyaların yüzde 90'ının sahiplerine teslim edildiğini söyledi. Yetkililer, sahipleri çıkmayan eşyaların ise, 6 ay sonunda düzenlenen kermesle satılarak, gelirinin Umut Çocukları Derneği ve çeşitli hayır kurumlarına bağışlandığını belirtti.
 
TAV yetkilileri, günün 24 saatinde hizmet veren Kayıp Eşya Ofisi'nde toplanan buluntu eşyaların bin 820 adedinin sahiplerine teslim edildiğini söyledi.
 
Bu satışlarda maddi değeri olan giyim eşyaları ile birlikte başta çeşitli elektronik cihazlar ve süs eşyalarının satışından elde edilen 40 bin YTL ise, Akfen ve Bilkent Vakıfları'na bağışlandı.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2006 Cumartesi 12:23:31
Güncelleme :16 Eylül 2006 Cumartesi 13:55:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?