2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Bakan Koç,Healtex Sağlık Fuarı'ndaydı

Birincisi düzenlenen Healtkex Sağlık Turizm Fuarı'nda göz muayenesi yaptıran Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Ekim ayında Türkiye'nin turizm stratejisinin hazır olacağını belirterek, "Bu strateji içinde termal turizm de bulunacak" dedi.
 
Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Hilton Oteli'nde açılan ve birincisi düzenlenen Healtkex Sağlık Turizm Fuarı'nı, AK Parti Milletvekili Balıkesir Milletvekili Turan Çömez ve AK Partisi Aksaray Milletvekili Ahmet Yaşar'la birlikte gezdi.
 
Sağlık fuarını gezen Bakan Koç, Dünya Göz Hastanesi ücretsiz muayene servisinde sağlık kontrolü yaptırdı. Oldukça neşeli görünen Koç'un hem yakın hem de uzak gözlük kullanması gerektiği öğrenildi. Kontrolün ardından sağlık fuarını gezen Koç, yetkilerle konuşarak fuar hakkında bilgi aldı.
 
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Koç, önceki gün çok mutlu bir gün geçirdiğini belirtirken mutluluğunun sebebini ise şöyle anlattı:
 
"Ben 15 yıl önce Siirt'te valiyken, Siirt'in Aydınlar İlçesi'nde yapımına başlanan bir kültür merkezi vardı. Ancak bu kültür merkezini bitirmek benim bakanlık dönemime denk geldi. Aslında 10 ayda bitirilecek bir kültür merkezi. Fakat imkanlar ve şartlar dahilinde şimdi bitti. Dün de Sayın Başbakan'la birlikte açılışını yaptık".

Türkiye topraklarının altında 260 adet Efes, Fide, Hiyeiepal bulunmakta olduğunu ve bunların ancak kazıyla ortaya çıkabileceğinin altını çizen Koç, "Kazı konusuna bu yıl ağırlık vereceğiz. Başlanan kazılarla birlikte 125 yerin kazımına başlayacağız. Türkiye termal turizminden yeterince faydalanmamakta. Termal turizmin yapılabileceği bin 350 yer varken sadece yüzde 1'ini kullanıyoruz. Bu büyük bir itiraftır. AK Parti iktidarı olarak bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Ekim ayında Türkiye'nin turizm stratejisi hazır olacak. Bu strateji içinde termal turizm de bulunacak. Termal turizm ve kongre turizminin diğer turizm çeşitlerinden iki farkı vardır. Birincisi yılın her döneminde yapılıyor olması. İkincisi ise getirisi daha fazla olmasıdır" diye konuştu.
 
Koç'un konuşmasının ardından, sağlık fuarının açılışında destek veren kişilere teşekkür plaketi verildi. Konferansta Dr. Ender Saraç, salonda bulunan kişilerin rahatlaması için kısa bir gösteri yaptı.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2006 Cumartesi 15:02:15
Güncelleme :16 Eylül 2006 Cumartesi 15:16:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?