3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Başkan, Meclis'e bilgi verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediye meclisinin bugünkü birleşimine katılarak, meclis üyelerine Londra ziyaretiyle ilgili bilgi verdi.

Londra'da 8. Türk Tekstil Ürünleri Fuarı'nın açılışını yaptığını ve şehrin Belediye Başkanı Ken Livingstone ile görüştüğünü belirten Başkan Kadir Topbaş, "Bu fuar Türkiye ve özellikle İstanbul için son derece önemliydi. Dünya kentleri arasında bir merkez olma niteliği taşıyan Londra'da Türkiye'nin ve İstanbul'un tanıtılması için güzel bir fırsattı. Bu tür uluslararası organizasyonlar aracılığıyla bir yandan şehrimizin ve ülkemizin çağdaş, uygar çehresini dünyaya tanıtmayı, diğer yandan sorunlarımızın çözümü noktasında uluslararası işbirliği imkanlarını harekete geçirmeyi hedefledik. İstanbul'u bir dünya markası yapabilmek için dünya şehirleriyle birlikte yarışa soktuk" dedi. Topbaş, İstanbul'un, her alanda olduğu gibi moda endüstrisinde de bir marka olması gerektiğini ifade ederek, "Çünkü, tekstil ve konfeksiyon sektörü 30 milyar dolarlık üretim değeri ve ihracatımız içindeki yüzde 33'lük payı ile ekonomimizin en önemli sektörlerinden biridir. Yaklaşık 10 milyon kişiye iş kapısı olan bu sektör, İhracat ile 20 yılda 230 milyar dolarlık döviz getirdi. Dünyanın giyeceği renk ve tarzlar Paris, Londra, Milano ve New York olmak üzere 4 adreste belirleniyor. Ancak, Türk tarzına vakıf, kendini dünyaya kabul ettirmiş birçok modacımız var. Türk tekstil sektöründe yakalanan bu trend, bu şehirlerin içine İstanbul'u da sokacaktır. Türk Tekstil'inin en güçlü markalarından birinin İstanbul olduğuna inanıyorum. Avrupa Kültür Başkenti olma hedefimiz, bunun için uygun bir zemin teşkil edecektir. Ve bu imaj, İstanbul'u modanın merkezi yapacaktır. Bunu gerçekleştirecek gücümüz de var" dedi.

Londra ziyaretinde Belediye Başkanı Livingstone ile toplu taşımacılık, ulaşım ve özel otomobillerin şehir içine girişinde ödenilen ücretler konusunda bilgi alışverişinde bulunduklarını ifade eden Başkan Topbaş, Livingstone'u 14-16 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak olan Dünya Belediye Başkanları Zirvesi'ne davet ettiğini söyledi.
Konuşmasında Londra'ya giderken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak Derya Yanık'ı atadığını hatırlatan Kadir Topbaş, "İlk defa bir bayana vekalet verilmesini önemsiyorum. Siyasette olmasını istediğimiz ve zaman zaman da üzerinden siyaset yaptığımız kadınlara bu görev daha önce verilmemişti. Sayın Derya Yanık da bu görevi başarıyla yerine getirdi" dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2006 Cuma 19:02:41
Güncelleme :17 Şubat 2006 Cuma 19:07:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?