1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bebek sahili'nde büyük tehlike

Karadeniz'den gelerek İstanbul Boğazı'na giriş yapan yabancı bandıralı kuru yük gemisi, Bebek'te sahile çarptı. Meydana gelen kaza Bebek sakinlerine korku dolu anlar yaşatırken, sahilde bağlı bulunan bir yat hasar görerek, battı. 

Edinilen bilgiye göre saat 00.30 sıralarında Karadeniz'den gelerek İstanbul Boğazı'na giriş yapan yabancı bandıralı kuru yük gemisinin, Bebek Sahili açıklarında dümeni kilitlendi. Meydana gelen arıza sebebiyle sürüklenmeye başlayan gemi, sahilde bağlı bulunan bir yata çarparak durabildi. Geminin çarptığı yat hasar görerek batarken, sahilde de küçük çapta hasar meydana geldi. 

Kılavuzsuz kaptan kullanmadığı belirtilen "Gloris" isimli geminin yata çarptıktan sonra geri geri çıkmak için manevra yaptığı, ancak başaramadığı kaydedildi. Olayı gören vatandaşlar "Yük gemisi Karadeniz istikametinden geliyordu. Biz de ne olduğunu anlayamadık. Bir anda gölge gibi sahilde belirdi. Bu arada sahilde bağlı bulunan bir yata çarptı. Çarptıktan sonra da geri geri çıkmak için manevra yapmaya başladı" şeklinde konuştu. Bebek'e sevk edilen Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma ekipleri ile Sahil Güvenlik ekipleri, boğaza demir atan gemiyi kurtardı.
iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2007 Pazartesi 10:01:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?