3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Bereket Konvoyu yola çıktı

8 Balkan ülkesi, Lübnan ve Anadolu'nun 27 şehrinde iftar sofrası açacak olan Bereket Konvoyu, kervanların sembolü develer eşliğinde ve barış güvercinleri uçurularak yola çıktı.
 
Bereket Konvoyu'nun uğurlama törenine, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Sırbistan-Karadağ, Arnavutluk, Kosova ve Bosna-Hersek başkonsoloslukları ile Ramazan etkinlikleri kapsamında sahne alacak olan
sanatçılar Murat Göğebakan, Ahmet Özhan, İbrahim Sadri, Erhan Güleryüz, Orhan Hakalmaz ve Şafak Sezer katıldı. Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da hazır bulunduğu etkinliğin sunuculuğunu Atilla Arcan yaptı.
 
Uğurlama töreninde konuşan Başkan Bürge, "Tüm toplumların geleceğe yönelik hayallerini ve umutlarını gölgeleyen, insanlığın ufkunu karartan savaşların karşısında onca talan ve yıkıntının ortasında dipdiri kalmayı ve yeşermeyi başaran barış, tüm insanların düşlerinde. Dünyada barış mücadelesinde her bir dolara karşılık 2 bin dolar silahlanmaya harcanıyor. Hal böyle olunca kan, gözyaşı ve ölüm sürüp gidiyor. Halkların barış ve hoşgörü özlemleri, bereket konvoyuyla şekillendi ve geçtiğimiz yıl Balkan halkları arasında kardeşlik köprüsü oluşturuldu. Geçtiğimiz yıl 7 Balkan ülkesinin 25 şehrinde iftar ve gönül sofrası açtık. 'Doğudan Batıya Bayrampaşa'da Ramazan Projesi' kapsamında Balkanlar'da 23, Anadolu'da ise 27 iftar ve gönül sofrası açılacak. Bu yıl kardeşlik yelpazesini genişletiyoruz. Bereket konvoyumuzun bir ucu Anadolu'nun en ücra köşesinde, bir ucu Balkan topraklarının en son noktasında, bir ucu ise Ortadoğu'nun kanayan yarası Lübnan'da olacak" dedi.
 
Etkinlikte yer alacak sanatçılar adına konuşan Ahmet Özhan ise "Proje ilk başta insanlara hayal ürünü gibi geliyordu. Ben bile inanamıyordum. Ancak Bayrampaşa Belediyesi zoru başardı" ifadelerini kullandı. Mehmet Müezzinoğlu da, paylaşım ve kardeşliğin önemine değindiği konuşmasının sonunda Bayrampaşa Belediyesi'ni tebrik etti. Konuşmaların ardından, etkinliğe katılacak sanatçılar sahneye davet edildi.
 
Bereket Konvoyu, alkışlar eşliğinde Bayrampaşa Belediyesi önünden hareket etti. Develer ve bir eşeğin eşlik ettiği konvoyun hareketi sırasında barış güvercinleri uçuruldu.
 
Bayrampaşa Belediyesi'nin, "Doğudan Batıya Bayrampaşa'da Ramazan Projesi" ile Ramazan ayının bereketini Balkan, Anadolu, Lübnan ve Filistin halklarıyla paylaşmayı amaçladığı proje kapsamında hazırlanan "Bereket Konvoyu", Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Sırbistan-Karadağ, Arnavutluk, Kosova ve Bosna-Hersek'i kapsayan 8 Balkan ülkesinin 24 şehrinde ve Anadolu'nun 27 şehrinde iftar sofrası açarken, Lübnan'ın Kana kentinde sabit mutfak kuracak.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2006 Çarşamba 14:24:07
Güncelleme :20 Eylül 2006 Çarşamba 14:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?