2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Bildirili iş yavaşlatma eylemi

Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği'ne (TUBİDER) üye bir grup, köprü ve otoyol zamlarını protesto etmek ve köprü-otoyol çalışanlarının iş yavaşlatma eylemini desteklemek için Boğaziçi Köprüsü'nden araçlarını yavaşlatarak geçti. 

TUBİDER'e üye bir grup, köprü ve otoyol zamlarını protesto etmek ve köprü-otoyol çalışanlarının iş yavaşlatma eylemini desteklemek için araçlarıyla Boğaziçi Köprüsü Avrupa'dan Asya'ya geçiş istikametinde trafiği yavaşlatarak ilerlemeye başladı. 

Üzerinde, "33 yıl önce verilen sözler tutulmalı, köprüler ücretsiz olmalıdır" yazılı pankartların olduğu araçlarıyla trafiği yavaşlatan grup üyeleri, gişelerin önünde durdu. Burada grup adına basın açıklaması yapan Dernek Genel Başkanı Fuat Engin, "Köprülerden ve otoyollardan Ocak- Temmuz 2006 yılının ilk yedi aylık döneminde 214 milyon YTL gelir elde edilmiş olup, yeni zamlarla birlikte hükümetin bu yıl beklediği gelir 400 milyon YTL'dir. Biz dernek olarak köprü ve otoyol zamlarını protesto etmek köprü ve yol çalışanlarının haklı iş yavaşlatma eylemini destelemek için köprülerden araçlarımız yavaşlatarak geçtik. Tepkilerimiz devam edecek. Verilen sözler tutulmalı. Köprü ve otoyollarda çalışan kamu çalışanlarının çalışma koşulları düzeltmeli" dedi. Grup üyeleri, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.



İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2006 Perşembe 14:03:36
Güncelleme :14 Eylül 2006 Perşembe 14:14:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?