3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Donma riskli insanlar koruma altında

İstanbul'da sokakta yaşayan ve soğuk kış koşulları nedeniyle donma tehlikesi geçiren kimsesiz vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından toplanarak Alibeyköy'de oluşturulan toplama merkezine götürülüyor.

Merkezde şu sıralarda 7'si bayan 120 evsizin barındırıldığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre oluşturulan belediye ekipleri, kent genelinde gece boyunca çalıştı. Sokakta donma tehlikesi geçirdiği belirtilen vatandaşların olduğunun ihbar edilmesinin ardından polis, zabıta ve sağlık ekipleri olay yerlerine sevk edildi. Araçlarla toplanan kimsesizler, Alibeyköy Tevfik Aydeniz Spor Kompleksi'nde oluşturulan toplama merkezine götürüldü. Burada tıraş edilen ve banyo yaptırılan kimsesizler, karınları doyurulduktan sonra salonda hazırlanan yataklarda yatırıldı.
Kimsesizlere yönelik çalışmanın, dondurucu soğuklar geçene kadar sürdürüleceği bildirilirken, salonda barındırılan vatandaşlar, durumlarından memnun olduklarını söylediler. Evsiz vatandaşlar, "Çok mutluyuz. Allah devletimize zeval vermesin. Dışarısı çok soğuk. Burada bize çok iyi bakıyorlar. Her şeyimizle ilgileniyorlar" diye konuştular.

Evsizleri toplama çalışmaların gece boyunca süreceği kaydedildi.  

.
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 23:21:17
Güncelleme :24 Ocak 2006 Salı 01:26:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?