3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Dünya çocukları İstanbul'da buluştu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen çocuklar, '1. Uluslararası Çocuk Şenliği'nde İstanbul'da buluştu. Şenliğin açılış yemeği, Başkan Topbaş ve Eşi Özleyiş Topbaş'ın katılımıyla gerçekleşti.

'1. Uluslararası Çocuk Şenliği', 18-25 Nisan tarihleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği işbirliğiyle; Özürlülerden Sorumlu Devlet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Valiliği'nin destekleriyle gerçekleşiyor.

Uluslararası Çocuk Şenliği'nin açılış yemeği bu akşam Feshane Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve eşi Özleyiş Topbaş, Vali Muammer Güler ve eşi Nevval Güler ile İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve eşi Hülya Cerrah'ın da katıldığı gecede 12 ülkeden 600 kadar çocuk yer aldı.

Gecede konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak dünya çocuklarını İstanbul'da buluşturan şenliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu akşam çok anlamlı. Çünkü dünyada ilk kez özürlü, özürsüz çocuklarımızla birlikte uluslararası boyutta şenlik yapıyoruz. 23 Nisan Aziz Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği evrensel bir bayram. İstedik ki dünyanın çeşitli ülkelerinden şenliğimize katılmak için bir dünya kolonisi olan İstanbul'a gelen çocuklar bu şehirde bir araya gelerek sevgi, barış ve hoşgörünün anlamını daha iyi kavrasın" dedi.
Bu yıl ilk defa düzenlenen çocuk şenliğine gelecek yıl için 50 ülkeden talep geldiğini ifade eden Başkan Topbaş, şöyle konuştu:
"Sevgiler ve güzellikler paylaştıkça çoğalır. Bu gezegende çocuklarımızın geleceğini hep birlikte düşünmeliyiz ve hep birlikte bir sevgi yumağı oluşturmalıyız. Artık her an birlikte yaşayan ve sıkıntıları sevinçleri birlikte paylaşan global bir dünyada yaşıyoruz. İstiyoruz ki bu dünyada sevgi ve barış olsun, kan ve gözyaşı olmasın. Biz 6.5 milyar insanla büyük bir dünya ailesiyiz. Dünyanın bütün çocukları dünyanın geleceğidir. Geleceğimize sahip çıkalım ve barış dolu bir dünya bırakalım. Çocuklarımıza İstanbul'da güzel vakit geçirmelerini ve 23 Nisan'ın bütün dünyaya güzellikler getirmesini diliyorum"

Gecede konuşan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş da '1. Uluslararası Çocuk Şenliği'ne verdiği destekten dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a teşekkür etti ve şenlik programı hakkında bilgiler verdi.

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Bulgaristan, Bosna Hersek, Polonya, Ukrayna, Gürcistan, Rusya, Fransa ve Sırbistan Karadağ ile Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen çocukların katıldığı gecede coşkulu anlar yaşandı. Çeşitli oyunlarla ve yarışmalarla eğlenen çocuklar, Eyüpsultan Mehter Takımı'nın konserine büyük ilgi gösterdi. Çok sayıda sanatçının mini konseriyle eğlenceli dakikalar yaşattığı gece, dünya çocuklarının sevgi, barış ve kardeşliğine ev sahipliği yaptı. Yabancı ülke konsolosluklarının da katılımlarıyla düzenlenen şenlik süresince dünyadan ve Türkiye'den çocuklar bir arada olacak. Düzenlenecek kültürel ve sanatsal etkinlikler, geziler ve gider sosyal aktivitelerle sevgi, barış ve kardeşliğin önemi tüm dünyaya duyurulacak.

Feshane Kültür Merkezi'nde ve Gülhane Parkı'nda sürecek şenlik kapsamında bilim dünyasının bir araya geleceği ve özürlü çocukların tıbbi, yasal, sosyal sorunlarının ele alınacağı "Çocuklukta Özürlülük" konulu bir sempozyum da düzenlenecek. Özürlü, özürsüz tüm çocukların bir arada olduğu şenlik sayesinde dünya kamuoyunun dikkati bir hafta boyunca Türkiye'ye çekiliyor.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 11:25:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?