2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Dünya devleri İstanbul'da buluşuyor

Sabancı Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu, bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan yıllık toplantısını İstanbul'da düzenleyecek. Dünyanın kendi alanlarında lider kuruluşlarının 11 CEO ve yöneticisi Uluslararası Danışma Kurulu'nda üye olarak yer alıyor.

Dünyanın önde gelen kuruluşlarının üst düzey yöneticilerinin ve farklı alanlarda önemli çalışmalar yürüten fikir önderlerinin uzmanlık ve deneyimlerinden Sabancı Üniversitesi'ni yararlandırmak amacıyla oluşturulan "Uluslararası Danışma Kurulu", ikinci toplantısını 5-7 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirecek.
 
Dünyanın en önemli 11 kuruluşunun yönetici ve CEO'larının üyesi bulunduğu Uluslararası Danışma Kurulu'nun 3 günlük ziyareti çerçevesinde, Sabancı Üniversitesi, öğrencilerini dünya devlerinin tecrübe, birikim ve dinamizmi ile buluşturacak.
 
Sabancı Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu, Üniversite'nin araştırma, eğitim ve toplumla etkileşim alanındaki amaçlarını gerçekleştirme, uluslararası alanda etkin olma ve eğitimde yeni işbirliği fırsatları yaratma alanında Üniversite'ye danışmanlık ve kılavuzluk yapıyor.
 
Sabancı Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu şu üyelerden oluşuyor: Bekaert Yönetim Kurulu Başkanı Baron Paul Buysse, Deutsche Bank Yönetim Kurulu Eski Başkanı Dr. Rolf E. Breuer, Barclays Bank PLC Yönetim Kurulu Eski Başkanı Andrew Buxton, Fujitsu Services İdari Başkanı Richard Christou, United Kingdom Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Barbara Thomas Judge, DuPont Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Charles O. Holliday, Paradigm Ventures Başkanı Candace Johnson, Institute for Complex Adaptive Matter Eşbaşkanı Prof. David Pines, Toshiba Corporation Yönetim Kurulu Yönetici Üyesi Katsuhiko Yamashita, International Paper Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO John V. Faraci ve Toyota Boshoku Corporation Başkanı Dr. Shuhei Toyoda.
 
Kurul'un bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek toplantısı kapsamında, kurul üyelerinden Paul Buysse ve Dr. Rolf E. Breuer 5 Ekim 2006 Perşembe günü, Sabancı Center-Hacı Ömer Sabancı Konferans Salonu'nda, "Borsaya Kote Şirketler ve Aile Şirketleri'nde Kurumsal Yönetim" konulu bir konferans verecek.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2006 Cumartesi 12:23:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?