2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Engelliler meslek ediniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Özürlüler Müdürlüğü'ne kayıtlı bulunan engelliler İSÖM-İSMEK işbirliğiyle geliştirilen çeşitli branşlarda mesleki eğitim alıyor.
 
Bilgisayar İşletmenliği (görme, işitme, ortopedik engelliler ayrı sınıflarda eğitim görüyor), Bilgisayarlı Muhasebe, İngilizce, Okuma - Yazma, Takı Tasarım, Ahşap Boyama ve Türk İşaret Dili gibi alanlarda düzenlenen eğitimlere katılan engelli kursiyerlere talep ettikleri alanlarda ayrı sınıflar açılıyor. İSMEK'in Fatih, Gaziosmanpaşa ve Ümraniye ilçelerindeki Özürlü Merkezlerinde eğitimlerine devam eden engelli kursiyerler eğitimlerin ardından iş hayatına atılacak olmanın heyecanını yaşıyor. Sene boyunca devam edecek olan kayıtlara şu ana kadar 250 engelli başvuruda bulundu.
 
Çağlayan Zihinsel Özürlüler Rehabilitasyon Birimi'nin 0212 219 68 19 numaralı telefonundan detaylı bilgi alabilecek olan engelliler devam etmek istedikleri branş eğitimi verilen kurs merkezine kayıt başvurusunda bulunabiliyor. 2002-2003 eğitim öğretim sezonundan bu yana devam eden özürlülere yönelik meslek kurslarına katılan engelliler toplam 9 branşta düzenlenen eğitimlere katılabiliyor.

İSMEK yetkililerinin yaptığı açıklamada Türk İşaret Dili'nin Türkiye'de kurs hizmeti olarak sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verildiği ve 2003 yılından bu yana bu alanda 120 mezun verildiği belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 12:56:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?