20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Fatih Altaylı'nın genleri benimkiyle aynı değil

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Topbaş'ın genlerinde doğru söylememek var" diyen Sabah Gazetesi Yazarı Fatih Altaylı'ya cevap verdi. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde konuşan Topbaş, "Genlerime hakaret edenler için tek bir gerçek var, bu kişilerin benimle aynı genlere sahip olmadıklarıdır. Bu kişilerin genleri farklıdır. Benimle aynı genlere sahip değillerdir. Kendi genlerini araştırsınlar, ben genlerimin nereye kadar uzandığını çok iyi ve gayet iyi biliyorum" dedi.

Ulaşımı çözeceği iddiasında bulunan Topbaş, ‘Övgü istemiyorum. Gölge etmesinler başka ihsan da istemiyorum’ şeklinde konuştu.

Altaylı'dan sonra Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ali Müfit Gürtuna'yı eleştiren Topbaş, " şunları söyledi: "Sultançiftliği-Edirnekapı Hattı’nın metro olarak yer altından geçmesi gerekiyordu. Yüzeysel yapılan hat burada yine gelecekte yeterli olmayacak. Sormak lazım 6 Temmuz 1998’de Sayın Başbakanımızın Belediye Başkanlığı döneminde ihalesini yaptığı halde, görevden uzaklaştırdıktan bu yana ihalesi yapılan yer müteahhide neden teslim edilememiş. 5.5 yıl bekleyen Baltalimanı -Tem yolu bağlantısını niçin müteahhide teslim etmediniz. Hangi gerekçeyle bunu beklettiniz diye de sormak lazım."

Kendisine ve Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik haksız eleştirilerin olduğunu ifade eden Kadir Topbaş, açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Mayıs 2005’te daha bir yıllık bir başkanken İstanbul’un moderniteye açıklığını ifade eden ilizyon nitelikli tasarımları bir proje olarak algılayanlara, çapları bu ise bir şey söylemek istemiyorum. Bir basın kurumu aleyhimde yanlı ve planlı kampanya yapmakta, bunlar maalesef Türkiye’de olağan sayılıyor. Fakat benim söylediklerimi ve yaptıklarımı anlama kapasitesine sahip olmayanlar, toplum çıkarlarını düşünmemeyi yaşam biçimi haline getirenler, ahlak, şehir, vatanseverlik sınırları içersinde oyunlarını oynayabilirler.

"Genlerime hakaret edenler için tek bir gerçek var, bu kişilerin benimle aynı genlere sahip olmadıklarıdır. Bu kişilerin genleri farklıdır. Benimle aynı genlere sahip değillerdir. Kendi genlerini araştırsınlar, ben genlerimin nereye kadar uzandığını çok iyi ve gayet iyi biliyorum."

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İSTANBUL
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 19:24:25
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 19:33:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?