3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Gecekondu camiyi belediye yıktı

Gaziosmanpaşa'da vatandaşların bir gecede yaptığı cami, belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Sultançiftliği 50. Yıl Mahallesi B Caddesi üzerindeki boş alana geçtiğimiz günlerde vatandaşlar tarafından bir gecede yapılan caminin yıkımı için Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı polislerin desteğinde bölgeye gelen Gaziosmanpaşa Belediyesi ekipleri, ellerindeki Türk Bayrağı bulunan bir grup tarafından karşılandı.

Yıkımı engellemek için bir süre camiden çıkmayan grup, polislerin biber gazı da kullanarak gerçekleştirdiği müdahale sonucu dışarı çıkartılarak çevreden uzaklaştırıldı.

Yapı, daha sonra iş makinesi kullanarak kısa sürede yıkıldı.

Bu sırada bazı kişilerin, belediye ekiplerine taş attıkları görüldü.

Konuya ilişkin Gaziosmanpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Başkan Erhan Erol'un, "Söz konusu alan sahipli olmasına karşın işgal edilmiş. Bu gecekondunun yapımı 6-7 saat gibi kısa sürede gerçekleştirilmiştir. Belediye olarak, bu bölgede görevli zabıta görevlileri hakkında soruşturma başlatılmıştır. Herkes çok iyi bilmelidir ki ilçemiz sınırları içerisinde hangi ad altında olursa olsun hiçbir kaçak yapılaşmaya izin verilmeyecektir" dediği bildirildi.
A.A
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 12:16:38
Güncelleme :19 Eylül 2006 Salı 12:37:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet selim polat IP: 85.102.230.xxx Tarih : 20.09.2006 08:56:12
Mantar biter gibi cami yapılması yanlış,hele hele başkasına ait bir arsada yapılan camide namaz kılınmaz,camiler Diyanetin izniyle yapılmalı,ve fazla cami yerine kalıcı,büyük onurlu cami yapılmalıdır yıkılması isabetlidir.