3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Günde 35 metre metro kazısı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da, sadece yüzeyde değil, yeraltında da ulaşımla ilgili hummalı bir çalışmanın devam ettiğini belirterek, "Günde 35 metre, ayda 1000 metre metro kazısı yapılıyor. Bu bir dünya rekoru" dedi.

Topbaş, yapımı devam eden 4. Levent-Ayazağa-Darüşşafaka-Seyrantepe metro hattında incelemelerde bulundu.

Seyrantepe-Maslak-TEM bağlantı köprüsündeki kazı çalışmalarının yapıldığı şaftta bir basın toplantısı düzenleyen Kadir Topbaş, İstanbul'un en büyük sorununun ulaşım olduğunu hatırlattı.

Topbaş, ulaşım sorununa çözüm bulunması amacıyla yol yapımı ve genişletme ile kavşak yapım çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade ederek, metro çalışmalarının da büyük bir hızla devam ettiğini kaydetti.

Deniz ulaşımı ile raylı sistemin entegrasyon çalışmalarının da sürdüğünü, ulaşım sorununu çözmek için yüzeyde olduğu gibi yeraltında da çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Topbaş, şunları söyledi:

"İstanbul'un altında hummalı bir çalışma var. Bu çalışmaların bir kısmı metro çalışması, bir kısmı da Yedi Tepe Yedi Tünel çalışması. 4. Levent-Darüşşafaka-Seyrantepe tünel kazısı 7 şaft, 25 aynada (kazı noktası) devam ediyor. Günde 35 metre, ayda 1000 metre metro kazısı yapılıyor. Bu bir dünya rekoru. Ağustos ayında bunu ayda 1200 metreye çıkaracağız. Bizden önce yapılan 16 kilometrelik Taksim-4. Levent metrosu 8 yılda bitti. 16 kilometrelik 4. Levent-Darüşşafaka-Seyrantepe hattını 4 yılda bitireceğiz. Bu bir dünya rekoru. Zamanla yarışıyoruz."

ANKA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2006 Salı 15:56:29
Güncelleme :25 Temmuz 2006 Salı 16:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?