2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

'Gürültü anında durdurulur'

İstanbul Valisi Muammer Güler, Boğaz kıyısında faaliyet gösteren eğlence yerlerinden kaynaklanan gürültü kirliliğini önlemek için tedbir aldıklarını belirterek, "Gürültü yapanın anında gürültüsü durdurulur" dedi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanan 1. Ordu Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un veda ziyaretinin ardından gazetecilerin kapatılan ve para cezası verilen eğlence yerleriyle ilgili sorularını yanıtlayan Güler, gürültüyü meşru kılamayacaklarını belirterek, kendilerinin kanundan aldıkları güçle kapatma ve diğer cezaları verdiklerini kaydetti.

Bu eğlence yerlerinde gürültünün giderilmesine yönelik teknik önlemlerin alınmadığını ifade eden Güler, "Biz gürültüyü önlemek için tedbir alıyoruz. Bundan sonra da aynısını yaparız. Yine para cezaları olur, yine faaliyet durdurma olur. Gürültü yapanın anında gürültüsü durdurulur" dedi.

Güler, faaliyet durdurma ve para cezalarının kararlarının yeni yönetmelik çerçevesinde alındığını belirterek, "Yeni yönetmelikte 5 ila 10 desibele kadar izin verilebiliyor" diye konuştu.



aa
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2006 Çarşamba 14:37:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?