2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

İstanbul iskelelerinde yenilik

Şehir hatları vapurları ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen iskeleler tek tek elden geçiriliyor.
 
Yenilenen 10 iskelenin toplu açılışını, 15 Eylül 2006 tarihinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yapacak. Geçtiğimiz yıl şehir hatları vapurları ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen ve bakımsız halde olan iskeleler, yeniden İstanbullular'a hizmet vermek üzere bakımdan geçiriliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı durum tespit çalışmalarının ardından Haliç ve Boğaz iskelelerinde, eksik ve yıpranmış olanlar için komple bakım ve onarım çalışması başlatıldı. Çalışma kapsamında, eski yapılar mimarisi korunarak yenilendi. Bakımı yapılan iskeleler arasında Anıtlar Kurulu'ndan tescilli iskeleler de bulunuyor.
 
Yenilenen iskeleler şunlar:
"Haliç'te Fener, Ayvansaray, Hasköy ve Sütlüce, Boğaz'da Kanlıca, Kandilli, Anadoluhisarı ve Çubuklu, Bostancı Şehir Hatları İskelesi ile Bakırköy İDO İskelesi".
 
İskelelerde yapılan çalışmalar kapsamında iskele üzerindeki babalar yenilendi, iskele içindeki bekleme salonları elden geçirilerek, yolcu konforuna yönelik oturma grupları ile aydınlatma sistemleri tamamen yenilendi, tavan süslemeleri, iskele yapısına uygun olarak yenilendi ve bu süslemeler, kent siluetine uygun renkler kullanılarak boyandı, çürüyen ahşap kaplamalar değiştirildi, Personel Yaşam Mahalleri'nin koşulları uygun hale getirildi ve bayrak direkleri yenilendi.
 
Yenileme çalışmalarının, yaklaşık 4 milyon YTL'ye mal olduğu bildirildi".
İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2006 Perşembe 11:06:12
Güncelleme :14 Eylül 2006 Perşembe 12:40:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?