2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

İstanbul trafiğine havadan denetim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Başkan Kadir Topbaş'ın talimatıyla İstanbul trafiğini havadan denetliyor. Denetimler sırasında tespit edilen aksaklıklara anında müdahale ediliyor.
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediye yetkililerine İstanbul trafiğinin havadan denetlenmesi için talimat verdi.
Bunun üzerine harekete geçen ekipler, okulların açıldığı ilk gün olan 18 Eylül'de yeni bir uygulama başlattı. Uygulama kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir helikopter, sabahları 06.30 ile 09.30 saatleri arasında, akşamları ise 17.30 ile 19.30 saatleri arasında, İstanbul üzerinde uçarak trafiği denetlemeye başladı.
 
Özellikle trafiğin en sıkışık olduğu pazartesi ve cuma günleri sabah ve akşam olmak üzere 2 kez yapılan denetlemelere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Muzaffer Hacı Mustafaoğlu, Fen işleri Daire Başkanı Abdurrahman Uçak, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Turan Odabaş, AKOM Müdürü Necdet Berber katılıyor. Denetlemelerde ulaşımla ilgili diğer şube müdüreleri dönüşümlü olarak görev alıyor. Helikopterde bulunan emniyet yetkilisi aksaklıkları telsizle kara ekiplerine bildirerek giderilmesi için talimat veriyor. Büyükşehir ilgilendiren konular da yine telsizle ilgili birimlere bildirilerek anında müdahale ediliyor.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, uygulamanın amacının İstanbul'un trafik sorununu havadan tespiti, tıkanıklık olan yerlere çözüm üretilmesi, kazalara anında müdahale, ağır vasıta kontrolü, kavşakların denetlenmesi olduğu belirtildi.
 
Son uygulamada Cevizlibağ ve Kartal'daki yoğunluğun nedeni, yetkililer tarafından anında tespit edilirken, özellikle trafikte aksamanın yaşandığı E5 Karayolu Kartal Mevkii'nde sıkışıklığın, arıza yapan bir TIR'dan kaynaklandığı görüldü. Bunun üzerine Emniyet Müdür Yardımcısı Odabaş, ekiplere telsizle talimat vererek yolun bir an önce trafiğe açılmasını istedi.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2006 Cumartesi 09:45:22
Güncelleme :30 Eylül 2006 Cumartesi 10:01:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?